head

Nuffy

Saturday, November 21, 2009

DIGI BROADBAND

Digi broadband nie aku pun tak paham.Kejap ok,lama x ok.Sebelum nie aku penah pinjam broadband kakak aku untuk lokasi yang sama,Umah aku di Pulau Pinang,agak memberangsangkan juga untuk kawasan Pulau Pinang.Aku puji untuk maxis kerana broadband dia memang terbaik.

Sebulan yang lepas,aku pegi shopping dengan parents aku,tiba2 ader promoter daripada
company digi nie promote broaband digi, dia pun start la bla3,tapi yang aku pelik nie promoter tu siap cakap lagi "harga promotion nie untuk setahun jer,lepas setahun bayaran bulanan dia naik so encik bole guna broadband lain" dia promote untuk jual jer tapi langsung tak rekemen untuk pakai lama2.

Apa nie digi,dah la iklan nuffnang digi aku klik,tiba2 dia bole cakap mcm tu plak.Aku harap lepas harga dia naik nnti perkhidmatan dia bertambah elok,dan jangan cuma nak cari sales jer,perkhidmatan selepas jualan pun penting jugak.Sebab sekarang nie agak kurang memuaskan berbanding broadband lain.Tapi kalau tak memuaskan juga lepas harga naik,terpaksa lah aku beralih kepada perkhidmatan broadband lain.

p/s: untuk kawasan pulau pinang broadband aper yang laju?
:btulker celcom punya perkhidmatan broadband pun kurang baik?
:aku nk try wimax lak nnti.

14 comments:

dara♥♥♥teruna said...

hi black mel..maxis broadband mmg best..tpi tu la mahal sgt..celcom pun not bad, murah tapi coverage tk ok sgt..byk sgt cik dara dgr org rungut pasal celcom broadband ni..klu duk luar dari 3g alamat line slow gila babeng..maxis broadband walaupun kita duk luar kawasan 3g line intenet ttp mantap..cik dara penah guna..laju gila even luar 3g..digi cikdara tkpasti..lagipun masih baru..nk laju kat kl la pasal KL kan sume nya 1st..wimax ok tpi wat masa nie kat pinang tk mantap lagi..kena tggu gak..stakat nie wimax kt kl la laju..luar yg masih dlm proses mcm penang sume lambat skit..dorang kan pakai menara sendiri...tk syer ngan mana2 menara..so tggu la.

cik dara pakai streamyx wifi jer..pasal cik dara guna kat umah jer..luar cikdara mls nk berintenet nie..

black_mel said...

dara♥♥♥teruna :owh...btl2 maxis mmg mhl..tp mmg line dia ok..igt mmg nk pkai streamyx,tp ssh nk bwk jln2..tp dekat rumah sewa mmg pakai streamyx cuma skrng nie cuti semester,jd kne cari inisiatif lain..thnx cik dara..

hans said...

try wimax
wimax ok juga

black_mel said...

wimax kat png dh ada?laju x?

♥chentaMAYA™ said...

aq xpenah guna broadband~
xtao~
ahaha~

streamyx broadband jerk aq gune~

black_mel said...

♥chentaMAYA™ :abis ko guna aper?wifi

Mr. Cuz said...

broadband ni ssh nk ckap la..die mmg ikut tempat yg kiter guna..ade tempat celcom power maxis kureng dan ade tempat yg maxis power celcom plak kureng..huhu

black_mel said...

Mr.Cuz...erm...btul..ddk kat kl senang..sume start kat kl dulu..2nd/3rd baru smpai kat penang..

hans said...

betul2
ikut coverage juga

black_mel said...

hans:thnx...mlm nie digi btul2 teruk...x bole nk klik2 nuffnang...tension2..

Ziki Aki said...

susah ek pki broadband..
membe ak pki mxs pn lbh kurang gak..
dia ikot kawasan kot..

ok gak idea nak pki wimax..
ada org kata line ok..
xtaw la...
hehe..

black_mel said...

Ziki Aki:yup,tp diorg ckp png x brapa elok lg...kl dh ok la..mybe tunggu thn dpn tgk progress digi nie..

Ariff Shah said...

hm. tukar2 broadband ni habis duit. wimax tu kalau dekat dengan tiang dia ok la. kene tengok map coverage la mcm mana.

black_mel said...

Ariff Shah:btul tu...tp sbb nk bwk jln2 kne cari broadband jgk..wimax kat kl laju x?