head

Nuffy

Friday, November 20, 2009

2012..best sgt ker??


Aku nie kaki wayang skit..pantang ader citer2 best aku mesti pg..Kalau kumpul tiket2 wyg aku tu,aku rasa beratus keping jgk la..Citer 2012 nie pun aku tgk kat wyg..Tapi..mcm ader x kena la citer nie..


Aku dh tgk 2012 2kali..1 kali aku tgk kat batu pahat,johor dan kali ker 2 aku tgk kat penang...
Aku bkn mnt sgt citer nie..tp sbb member nk blanja,so aku teman jer..ader beberapa benda yang aku
nmpk dlm citer nie..meh sini aku bagi list..korg pkr2 kan la..kalau silap,abaikan jer..

Benda yang nak di tonjol tapi.....

1)Presiden u.s berhati rakyat,sanggup mati demi negara dan rakyat,baik hati,bertimbang rasa dan mcm2 lg...
Tapi:btul ker?hmmm...serang negara org lain..hmm..

2)Dgn sng hatinya rakyat tibet mengaku diorg tu republic of china
(scene askar selamatkan yuri masa lps diorg terjun dgn kreta)
Tapi:bkn ker tibet tgh bergolak nk mntk kemerdekaan drpd china?(klau x silap la)

3)Diorg nk tunjukkan kreta bentley buatan england kan?kononnya thn lasak dan teknologi canggih...
Tapi:savy kn thn 2 kali ganda dari kreta biasa?gurau jer..tp aku rasa buatan jepun lg terbaik..

4)Org2 amerika nie pntingkan kekeluargaan,baik dgn org tua,berhati mulia..
Tapi:aku x caya...klau baik sgt apsl sokong peperangan yg diketuai negara korang,bnyk percerian,anak haram,...

5)Dh xde dasar apetite..bole keje sama2 org putih dgn org kulit hitam..
Tapi:bnyk yg menunjukkan presiden us tu baik dgn saintis dia..org yg berkulit hitam..

6)Kononnya saintis diorg terbaik..bole kesan awl la ape2 la..
Tapi:dulu lg,ilmuan islam dh kesan benda2 nie..

7)Kononnya kaum maya la yang dpt tau psl hari kiamat tu dulu..
Tapi:Mmg tarikh x dinyatakan dlm kitab al-quran,tp tnda2 hari kiamat mcm hari jumaat
dan asap berkepul2 keluar drpd kerak bumi ader...

8)Kononnya bole slmt drpd hari kiamat(apocalypse)..
Tapi:jgn percaya..nnti sesat..

Itu yang aku nmpk kat citer 2012...jadi..aku x rasa citer ni bgus sgt...tp grafik n teknologi untuk filem nie mmg terbaik..
xpayah la tgk 2x..ngantuk..citer 2jam lebih...klau fakta2 aku silap,tolong btulkan..n kalau sape2 nk bt filem,tlg jgn bias..
jgn sembunyikan fakta...teori2 awl yg korg dpt tu..hurm..harap2 pengarah 2012 Roland Emmerich baca blog aku nie..
ko x phm roland?blajar bahasa melayu...bahasa jiwa bangsa..aku bole ajar..haha..


p/s:tlg tegur aku kalau ader aku tersilap fakta yang aku ckp..

:aku pun manusia biasa...sama2 igt mengingati...

18 comments:

Melz said...

aku tgk cam apa ntah dia nyer ending hahaha CGI dia mantap macam citer Gi Joe . :) neway

GI JOE > 2012 > Transformers 2

black_mel said...

haha..dh mcm math dh ader symbol >/<

Ziki Aki said...

haha.. well ak lom tgk lg cite ni.. lps baca post ni cam xjd lak nak g tgk.. hehe...

Liyana said...

saya nak donlod cite ni..nak tengok...

black_mel said...

Ziki aki:bro..klau nk tengok teknologi bole bro..teknologi dia orite jgk..

black_mel said...

Liyana:jgn menyokong cetak rompak;p..tgk la..lain org,lain pendapat...

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

cite ni fird bagi 8/10...
bagi fird org cakap cite nie pasal kiamat...
tapi apa yang ditunjukkan hanyalah bencana alam semata....ini pendapat fird lah...bukannya dunia bakal berakhir....

kalo kiamat betul...tak de maknanya dapat naik kapal untuk selamatkan diri kan....

black_mel said...

fird:yup..btul..crita ini lebih kepada bencana alam..thnx fird..

NiNa' said...

citer 2012 boleh tahanla... mmg visualnye mantop~ lg pon ade org kate cite ni mcm ala2 bahtera nabi Nuh~

black_mel said...

visual/grafic dia bole thn...dh tgk ker Nina'?

NiNa' said...

da.. tgk da...hehehe
ade juge part2 klaka cam hidung besar tu... dlam sport car time nak kluar dr kpal terbang tu~ hahaha~
visual dia smart~

DaHLia said...

mmg betul, citer ni mmg penulis dia dah kaji alquran dah.. tp dia cuba nk mnyatakan bahawa teknologi boleh mengtasi segalanya...

moral dr cite ni aku leh tgk >> bertaubat laa awal2 + buat baik pd semua org sbb kita xtau bila akan tiba..

bila tgk part angkut2 spesis haiwan setiap jantan betina tu, aku terus teringat kisah nabi Nuh..then bila dia buat bahtera, bukan kapal angkasa ke apa ke...mmg sah almost kisah Nabi Nuh...

bagi aku citer ni ok...tp jangan percaya sgt...just amek part2 yg baik je..

btw, aku baru je tgk smlm..xngantuk laaa..tp mendebarkan + rasa insaf ...dan siap leh bygkan, aku tgh tgk wayang, tetiba perkara tu berlaku kat luar...mcm mn?

black_mel said...

Nina':yup..part tu mmg ok..lg2 time dia guna voice utk hidupkankn kereta tu..

black_mel said...

DaHLia:hurm..nmpk dia buat research utk bt film nie..tp dia just nk ubah pemikiran org..aku rasa la..tp ape yg ko ckp tu btl..

hasni said...

citer ni best la jgak
tp besalakan
crita kimat versi orang kafir\
mengarut banyak
kita xperlu percaya sbb nya Allah dah bagi tnda2 kiamat kat kita
btl x?

black_mel said...

hasni:btul..aku setuju..biasa la.diorg cuma nak menyesatkan.

|arieza| said...

mmg best! :) i like!

black_mel said...

|arieza|:best ker..kat sana wyg best x?