head

Nuffy

Friday, December 30, 2011

Kenapa Perempuan Sangat Complicated?

Cuba untuk ikut rentak tari tapi akhirnya tegak berdiri.
Kawan-kawan ofis aku,kawan-kawan masa aku blajar kat IPT dulu semua tanya aku kenapa aku tak nak cari gf?Masa study dulu aku bole cakap aku takde duit nak enjoy-enjoy tapi bila dah ada duit bulan-bulan aku nak bagi alasan aper?Tapi satu alasan yang cukup mudah dan betul,aku tak bole nak bagi komitmen dalam percintaan.

Tapi masalah yang paling besar,aku tak paham kenapa perempuan sangat complicated?Aku bagi contoh,gadis A ni bila gaduh dengan BF dia,tiap-tiap malam dia mesej aku luah masalah kat aku dan selalu cakap "kenapa lelaki ni semua sama?Bila nak perhatian baru contact dia" tapi dia sedar ker tak yang dia sendiri cari aku bila dia ada masalah dengan BF dia?Apa bezanya dia dengan bf dia?Aku tak kisah kalau bila time dia baik dengan BF dia,dia tak contact aku tapi aku kan kawan dia?kalau aku mesej pun tak reply,susah la tapi disebabkan aku ni pendengar yang setia,aku tetap layan dia masa dia dilanda masalah.

Lagi satu,kalau perempuan mintak pandangan kita macam mana nak selesaikan masalah dia korang rasa dia ikut tak?Aku tak pasti perempuan lain,tapi kawan aku ada 2,3 orang bila mintak pandangan kita bagi pandangan tapi bukan nak ikut,cuma depan kita jer dia akan cakap dia ikut.Kenapa perlu berpura-pura?Kalau rasa tak boleh ikut,cakap jer tak boleh..laki ni boleh terima kenyataan,korang jangan takut..cakap benda sebenar.

Dah la..aku pun tak tau aper yang aku mengarut.Yang aku pasti aku x paham perempuan dan aku akan cuba paham jugak satu hari nanti.

5 comments:

FarhanaDr said...

Haish.. Memang susah nak paham kan pompuan ni? Kekeke.. :p

Sebab tu kot orang cakap, perempuan tak mintak pun difahami, cuma cukup sekadar dia didengari.. Hehe..

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Aku pun tak faham...
Memang susah nak faham kot. Mulut kata lain tapi hati kata lain. Yang pasti perempuan banyak berkias dari terus cakap...

Kapal Angkasa Maha Canggih | Teratak Usang

BENA said...

kenapa bena tak dapat baceeeee blog nih ? tulisan semua keluar tanda soal . kenpa kenapaaa ?

.: Si BungaKopi : . said...

betul kata farhanadr,
aku xkesah pon kalau bf aku xpaham apa yg aku cakap..asal dia dengar aku membebel sudah..

Hanih Borhan said...

Hahaha...Orang perempuan, unik! ;D