head

Nuffy

Thursday, May 26, 2011

FAIL

Sejarah berulang kembali. Dulu,masa aku diploma,pernah jugak la repeat 1 atau 2 paper sebab fail atau dalam erti kata lain gagal, pastu bila sambung degree dari semester satu sampai sekarang, tak pernah fail atau repeat mana-mana paper lagi.Tapi hari ni aku merasa balik perasaan fail.Dem....

Serius, dulu masa diploma aku tak kisah sangat pun pasal lulus atau gagal,tapi hari ni aku fail satu kursus komputer.Sebenarnya aku dah abis subjek, tinggal tunggu nak praktikal jer,so aku pun ambik kursus komputer pengkhususan rangkaian ni. Kalau nak ikut minat memang minat, dan kalau nak ambik kursus ni persendirian, yuran peperiksaan jer hampir mencecah RM1000 dan belajar dalam masa seminggu sebelum ada test tapi sebab aku belajar di IPTA so yuran ditanggung kerajaan.

Ralat betul bila fail kursus tu. Walaupun yuran dibiayai kerajaan untuk pelajar IPTA, tapi rasa bersalah pulak bila gagal ni. Buat semua benda tak kena.Hurm..penat belajar seminggu tapi aku fail.Betul-betul aku sia-siakan peluang yang terhidang.

p/s:Harap minggu depan dapat tau tempat praktikal.Mula mencorak masa depan.

Mode:Rasa bersalah..

5 comments:

wachak said...

Adat dunia bro. Redha jer lah.

Almari Si Pari-Pari said...

lepas ni kasi lulus taw! btw, join la contest saya.. ni blog baru, blogshop kepunyaan ernie syafika atau enyheartsdiamond atau eny atau liyana jasmay! :p

syaz shuk said...

things happen for reason. Allah nak tunjuk something kot :)

missgee said...

Ber-TABAH-lah..
Tenang..
Esok2 mesti ada kejayaan lain :)

yott said...

takpe..yg pnting dah berusaha...yg lepas..biarkan..pndg ke depan k..