head

Nuffy

Wednesday, March 23, 2011

Belajar-Belajar La Bersabar Kalau Ko Samseng Abis Pun

 gambar google seperti biasa

Ini aku nak bangkitkan satu situasi sebagai contoh kawan ko tengah panas gila babeng kat seseorang sampai dia naikkan satu status "Aku Takkan Maafkan Ko Sampai Bila-Bila" or "Dem you kawan tikam belakang" or "Aku takkan puas selagi aku tak balas balik perbuatan kau". 

Pastu ko pun komen tanya apsal la,kenapa la,cuba cerita la dan bla-bla2 yang perbuatan seorang kawan tu buat.
Tiba-tiba jer orang tu sembur ko plak jadi tempat dia lepas marah "Ko tak yah sibuk masalah orang,pegi wat psm tuh" or "Ko dengan dia sama jer" dan seangkatan dengannya.

Apa kes ni???Orang tu tanya elok-elok ko komen macam cipan kepanasan?Psyco gila orang yang buat status macam ni dan pastu lepaskan marah dia kat orang yang ambik berat kat dia?Lagi satu,ko pehal dowh nak bagitau ko gaduh ngan balak ko kat semua friend list ko termasuk mak bapak ko dan saudara mara ko yang selama ini anggap ko pegi universiti tu belajar,rupa-rupanya cari balak/maklak?Belum kawen dah kena tinggal..zzz..

Aku emo?Tak la,aku tak emo,cuma bila tulis takkan maafkan sampai dia mati tu nampak sangat macam diri kau tu dah dikuasai oleh dendam dan nafsu.Kalau kat blog,orang boleh cakap "kalau korang tak suka tak payah masuk blog aku" tapi bila kat facebook,kalau dah jadi frenz,status korang tu memang orang lain nampak.

Sebelum orang lain salah paham baik la tak payah tulis status yang berdendam-dendam macam tu sekali melainkan......kau ngandung yerr????(zzz...tgk..dah salah paham).

13 comments:

wachak said...

fuhh !! sib baik wa x der member mcam tu. kalu x wa sembur balik macam naga berapi ... he33

nothing substantial said...

"kau ngandung yerr????"

contoh ayat yg super emo drpd penulis. :P

black_mel said...

wachak:haha..aku penah kena skali..tp bila aku tgk dia dok sembur org lain,aku pun panas...huhu..

nothing substantial:haha..mana ada emo..hehe..

intan izani said...

skrg ni status kat fb jadi tempat luahan perasaan, dah la tak private..

qellissa said...

ye betul2 setuju!next time jgn wat status mcm tu, bila org tanya org lain plak dia marah..mengong tol org mcm tu..huhhh...

Sharinginfoz said...

nak memaafkan org bukan senang tapi itu sikap yang terpuji

YanaMIB said...

slalu yg buat status gitu org yg blom matang..hihi =)

White Bird said...

tujuk dah sedap dah..

Lia3003 said...

haha.. betul2... banyak lah kat fb tu, bila bercinta ayat jiwang2, berjoget taik telinga, tapi bila gaduh, macam2 sebut.. datang bulan kot,,


ok, sal yang awak tak faham kat blog saya tu, macam ni..

"awak sedar awak ada kat dunia ni bila? maksudnya, start kita celik, dan perasan kita dah ada kat dunia bila? masa kita lahir sampai umur berapa tahun, mana kita ingat apa2kan?"

haha, hard to explain.. try baca betul2 apa saya tulis tu, jangan mereng sudah.. hihi

h4ni3 said...

bila emosi menguasai akal.. camtu la jadinya :)

BENA said...

hahahaha suke ayt last tuh kau ngandung yee ? zzzz tgk dah salah paham . hehehehee :)

¶A.K.I¶ said...

hahahhah!!!!
bgs2!!
btl4~~~

Sharinginfoz said...

org tengah marah senyap aja