head

Nuffy

Tuesday, February 15, 2011

Nak Sambut Valentine?Ada Aku Kisah?Tapi...

Yup,aku tak kisah sekiranya yang celebrate tu orang bukan Islam sebab. Aku tak nak citer pasal hari valentine ni,sebab dah ramai blogger yang cerita.Time bercinta memang semua indah,yang haram pun jadi halal pantang tegur sikit,marah,post kat blog,facebook,twitter ngan macam-macam lagi lah

Konon ibu bapa korang atau orang yang tegur tu berfikiran kolot.Tapi agak-agak korang,bila dah bunting,laki tu nak lagi kat korang?Kalau diorang sanggup bertanggungjawab bagus la,beruntung la korang,tapi kalau anak-anak korang pulak bunting sebelum kawen,korang jangan nak marahkan diorang sebab "kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik"

Aku harap bulan 11 ni or bulan 12 ni tak ada budak2 yang duduk kat dalam tong sampah sebab lahir tak cukup umur ker,lahir sebab xde ayah ker or dan seangkatan dengannya.Jangan biarkan bayi yang x berdosa menjadi mangsa.


 

4 comments:

|arieza| said...

betul! bebudak zmn skrg ni konon nk berlagak matured tp akal kontot!

wachak said...

Bila nafsu mengatasi segalanya ditambah pula ada benda yg ketiga dok menghasut. ada akal pakai jgn tinggalkan dekat belakang ...

Cik Aien said...

sekrg trikut budaya barat..
sush nak cuci otak remja skrg..

NAJ HEBAT said...

ramai yang dah tahu haram.

macam biasa.

arak haram

zina haram

babi haram

ade kesah? ade peduli?

manusia kalau dah jauh dari Tuhan. Gitu lah. haram pon tak peduli.