head

Nuffy

Monday, January 3, 2011

Apasal Sesetengah Sikap Orang Sekarang Sangat Teruk?

Tadi aku pegi bayar bil ## ### aku.
Baru tak bayar beberapa bulan dah potong.
Servis bila report ada problem lambat betul nak bertindak.
Satu jer nasihat aku untuk orang-orang yang kerja kaunter pertanyaan.
Janganlah tunjuk muka korang menyampah dengan karenah customer
Sebab korang dibayar untuk kerja senyum dan melayan pertanyaan customer.

Pastu aku pegi pulak kedai makan.
Ini pun satu hal,nak ambik order dengan muka macam baru lepas kena tampar dengan kasut.
WTH???Kami tak salah apa-apa pun..
Senyumlah sikit nak ambik order..
Pastu nak ambik duit tu ambik elok-elok.
Ini pakai rampas jer..Macam la kami bayar tak cukup.

Diorang ni kena hantar customer servis tranning baru tau..
Aku lagi suka kalau pelayan indonesia ambik order.
Kebanyakkan sopan jer..
Dah la kerja buruh binaan,amah bagi kat indon,
Jangan sampai kerja melayan pelanggan pun bagi kat diorang.
Nanti gaduh la tak ada kerja padahal diorang yang tak pandai jaga periuk nasik sendiri.

4 comments:

Anisa Hang Tuah said...

sheeshh.
org mcm tu mmg buat hati panasss jeee
servis bukan best pun.nak buat muke masam

wachak said...

itu yang wa pelik dorang ni. kalu elergik ngan customer jangan ar pohon jawatan yg melibatkan customer. mengong !!

Iza said...

Salam....
huhu....marah ko ek? sabar2...
think +ve. emosi depa terganggu kot tu. mana lah tau kot2 masa tu depa period...
Itu yg aku selalu fikirkan bila tgk muka yg mcm tu...

Puan aiNa Rahman said...

sokong...
dorang kerja customer service ke kat kaunter ke, muka tu biar la senyum sikit. ni masam mencuka, kang kite bagi penampo takpu bagi kasut saiz 18 mau takleh senyum sampai bile² baru dorang tau..kan kan. hahaa.