head

Nuffy

Friday, September 17, 2010

Akhirnya

Akhirnya aku akan meninggalkan negeri Pulau Pinang untuk ke Kuala Lumpur esok pagi.Petang esok pulak aku akan bertolak ke Batu Pahat,Johor.Sekiranya tiada aral melintang aku akan sampai ke Johor esok petang.Aku pun dah muak dan boring pakai broadband digi dan maxis.Dah lama tak guna streamyx.

Kesimpulannya bagi aku dunia broadband dalam negara kita belum stabil dan servis juga kurang memuaskan.Syarikat-syarikat telekomunikasi terlalu asyik mengejar pelanggan baru sehingga mereka tidak menjaga hati pelanggan-pelanggan sedia ada.Cuma aku rasa,berbanding broadband digi,celcom dan maxis,mungkin maxis ada 1 tahap diatas tapi untuk kestabilan,aku rasa streamyx perkhidmatan yang paling stabil buat masa ini.

Persoalan:Kes Sosilawati dibunuh hampir diselesaikan dalam masa yang singkat membuktikan kecekapan anggota polis kita tapi kenapa kes altantuya masih tiada penyelesaian mahupun klu siapa yang terlibat?

10 comments:

Langit Pertama said...

Utk persoalan tu: Aku rasa kes Sosilawati ni sbb org yg byk duit push siasat betul2, dan rmai lawyer yg mmg tak suka peguam berpangkat Datuk tu...

Kes Altantuya pula, aku rasa org berpengaruh yg byk duit sruh senyapkan kes tu. Dan lawyer pun tak mahu kerjaya dan nyawa ahli keluarga mereka terancam dek prg berpenbgaruh tu...

Ni pendapat je, bukan statement...
TQ...

chentaMAYA said...

sokong! broadband xok wehh~

wachak said...

Ramei yg cakap streamyx slow cam
siput. memang ar slow kalu pakei
yg 384kbps. wa baru up guna yg 512
kbps. Terasa gak perubahan kelajuan
nya. Kalu nk yg lagi laju dan
stabil amek ar yg 1 Mbps atau 2
Mbps. Biasa harga mahal service bagus bai ... he33

~ lupa lak lagi satu. Kdg2 ternet
dah kasi up sampei 1 Mbps tapi RAM
x leh nk support. Umpama kereta
daihatsu charade kasi letak injen
turbo 2.0 ... hancuss

aNiSa hANg tUaH said...

huhhh
memang pun awak
berokben tak best
buat org panasss jeeee

yott said...

mmg la diorang ni kdg2 tak reti jaga hati pelanggan, baru sehari dua lmbt byr bil..line tenet dah asyik disconnect jer..

nabilah said...

tengok sape yang terlibat dalam kes tu la kan...sebab tu kes altantuya tak setel-setel..biasalah malaysia,ada duit semua benda boleh jadi...

NAJ HEBAT said...

politik. politik. politik.
hell!

Lia3003 said...

selamat kembali ke johor negeriku...

taqie said...

em..macam2...taie gna celcom..pon lembab.. adeh

Iza said...

Salam...

Aku setuju dgn langit pertama...
Ramai yg dah tau org berpengaruh terlibat tp siapa yg sanggup nk buka mulut kalau keselamatan keluarga akan terancam?