head

Nuffy

Saturday, August 7, 2010

Buat sesuatu tolong pakai otak



Korang penah tengok atau sedang tengok cerita hindustan yang bertajuk 3 idiots tak?Dalam cerita tu ada satu ayat yang digunakan yang berbunyi "kalau kita jual otak diorang ni kat pasar,kita akan dapat harga yang tinggi.Sebab?Sebab otak diorang ni tak pernah guna."So 1st hand.Dah,aku tak nak cerita pasal ammir khan yang bercium dengan karena kapoor dalam filem tersebut,tapi aku nak cerita pasal orang yang tak guna otak.

Semalam lepas kelas aku pun dengan laju dan pantasnya pergi ke tempat parking motor untuk pulang ke rumah tercinta,tapi malangnya masa aku nak ambik motor jer,tengok2 kat belakang tu ada kereta parking tanpa pemandu,tanpa no tel yang di tinggalkan dan tanpa apa2 notis.Tunggu punya tunggu dah dekat 15 minit takde orang datang kat keta tu.Tiba-tiba lak hujan rintik-rintik.Memang malang la nasib aku hari tu.nak ke depan banyak lagi motor-motor tengah parking.

Last-last datang la sorang student universiti terhegeh-hegeh dan tersenyum-senyum kat kereta tu.Slumber jer tak mintak maaf terus berlalu.Nasib baik la perkara kecik jer.Aku lak dah biasa jadi penunggu hasil orang-orang yang tak guna otak ni.Suka-suka hati jer parking.Tak kisah la nak parking kejap ker lama ker,tapi jangan la halang kenderaan orang lain,waima kendaraan tu yang cuma motosikal cabuk macam aku pakai tu.Kalau dah kiri,kanan depan ada motor tetap takleh keluar jugak,melainkan aku angkat motor aku tu.huh...

p/s:Aku tak suka menunggu!!!!

10 comments:

FarhanaDr said...

Kalau cium kene hidung tak? Hahahaha.. :p

Hmmmmm.. Saying a word sorry pun susah, mungkin kene bayar kot nak cakap sorry.. Huhu..

ribena.illina said...

xskeeeeeeeeeeeeee kalo menunggu2 nih!
bleh plak senyum jek? ish2..black mel patut kne g sekeh jekkk..hehehe!

tiha said...

sabar ye...


Berita terbaru dari blog saya:

hARAP MAKLUM sUMIMASEN
Wah sampai sudah...!!^__^
Songs : Maher Zain feat Irf - Allahi Allah Kiya Karo

intan izani said...

sape pun kene marah kalau kete ke motor ke kene block
kalau sekejap je takpe
minta la maaf
teruk betul perangai

missgee said...

Rasanya dia senyum2 kat kereta tue
sebab dah tau kot
ko dah maki dia dalam hati :P
hehehe

Iza said...

Salam....

Kesiannya ko....

fnd said...

Petikan filem tu memg funnni

fndrocka.wordpress.com

fnd said...

Petikan filem tu memg funnni

fndrocka.wordpress.com

aNiSa hANg tUaH said...

hmm
kesiannye awak
tak pe laa
bersabar je yee
hheee

ieQa sWetLuv said...

wahh citer ni ika da tengok sangat best jalan ceritanya lai dari yg lain.. bagus n bagi inspirasi ngee