head

Nuffy

Wednesday, January 13, 2010

Kalau Aku

Kalau aku bukan pelajar IPTA,
Aku adalah department head pekerja pasaraya.

Kalau aku bukan blogger,
Mana bisa aku kenali anda.

Kalau aku bukan stud degree,
Aku masih ada pekerjaan.

Kalau aku tak kenal bdk2 ipt aku,
Aku knl budak2 pasaraya giant.

Kalau aku tak mengadap laptop,
Mungkin aku tengah susun barang sekarang.


Aku adalah bekas pekerja pasaraya Giant(GXSP)
Kalau ada pekerja pasaraya2 giant outlet lain pun xpe,msg aku.
Aku tengah nak cari kawan2 pasaraya aku.Banyak kenangan aku dengan diorang.
Aku penah kira stock untuk 3 pasaraya giant.
Kot2 pekerja pasaraya giant main blog kan..


Yup..rezeki kan..dulu budak suruhan jer..pekerja pasaraya..
Pernah sekali,
Sambil aku susun barang,ader makcik bgtau anak dia,
kalau malas blajar,keje macam ni..nak?

Tapi aku suka kerja aku..orang nk ckp,ckp la..
aku tak kisah..potong ikan,ayam,daging,barang frozen.
Semua aku buat.Paling aku suka department chill and frozen..
Terbaik....

46 comments:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

so moralnyer ko knela rajin2 keje nti supaya ley belanje aku kat beriyani Md shah~
tak pon asam pedas depan Mybank kat jalan rahmat~
terbaek~

mas said...

keja lek lok...

mas said...

blajar rajin2 k

cik EPAL said...

yang penting kita tahu apa kita buat :)

♥akukahmilikmu®♥ said...

pedulik jer apa org kata..yg penting diri kita..hehe..apa la makcik tu..suka suki dia jer..

SuRayA^i. said...
This comment has been removed by the author.
SuRayA^i. said...

xkesah la keje pe pun, yg pnting halal~

gudlak ye! ngah bz ngan asemen test projek ek skang?

Ms.Independant said...

Tak kesa la keje pape...
Asalkan halal...
betol tak?

:)

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha,,,ok2...tp aku x tau jln..aku bdk baru kat sini..sorry..;p

black_mel said...

mas:kejer?ooo..xbaca abis yer..ok2..blajar rajin2...thnx..

black_mel said...

cik EPAL :yup2...setuju..

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥:yup2...itu sikit jer...ader lg manusia skrng ni yg pndang jijik dgn keje potong ayam or ikan..

black_mel said...

SuRayA^i. :yup2...bz skit...

black_mel said...

Ms.Independant:yup..setuju..yg penting halal..

Cik aiNa said...

yup..kite kena pndai buat semua kerja..kan mel?
aina pun penah kerja jual sayur kat pasar oke!

black_mel said...

Cik aiNa:wahh...respect..skrng dh jd akauntan berjaya...bagus2..

NAJ HEBAT said...

ni bleh jd pedoman..
x semesti nye org kje giant ke.. potong sayur ke..
x berpelajaran.. pemalas..
maybe dorang tu ade master ke phD ke.. sape tau kan?
just suke2 nak kje.. x pe la.. halal tough!

black_mel said...

NAJ HEBAT:yup...act masa keja dulu..ader member2 yg potong ikan,bhgn syur diorang ader degree..diorg just nk keje kejap2 jer..

mas said...

mas baca sampai abes cuma tak brapa nak pham ja...otak ni slow ckit...hihihihihi

black_mel said...

mas:gurau jer mas..sori yer,,,jgn la take serius lak;) senyum..

Fathiha Zainal said...

Kalau la aku.. Huk3! (Saja nk ckp cmtu..)

noor afzan said...

member aku degree holder keje kat giant gak..pe la acik tuh..
huhu~

black_mel said...

Fathiha Zainal:haha...perli yer..xpe2..

black_mel said...

noor afzan:hurm..mentaliti masyarakat payah nk ubah..konon org keja pasaraya ni mls blajar..

PeJuAnG HiDup said...

mel, tak ko ckp ngn macik tu blk,

"macik da degree tak? sy ada."

black_mel said...

PeJuAnG HiDup :haha...masa tu xda lg..skrng pun baru nk ada..

taqie said...

ala..yg penting halal kerja tu..peduli la org nak kata apa k :]

black_mel said...

taqie:yup...tp skrng dh jd student...smbung degree...

|arieza| said...

hoh pedas makcik tu! kdg2 kan typical stigma betul kan org2 tua kita.. klu keje xtggi mane, katenye sbb xbljr rajin2. xsemua gitu, kot2 org tu ada PhD ke ape ke, doctor ke ape ke, just nk tukar haluan ikut mood masing2. ada je org quit keje sbbb nk cuba bnda baru.. xpun org tu keje just part time, skali tgk pakai merc, rumah banglo 8 stgh tgkat.. haa ternganga makcik!

black_mel said...

|arieza|:yup...minda masih dijajah dan dipengaruhi...lgpun,salah ker kalau nk keje pasaraya?ikut minat masing2 la..kalau semua nk jadi lawyer,saper yg nk jadi doctor or sapa yang nak bukak restaurant?kn??

Aku X-PO said...

xpa bro, asalkan kerja tu halal, persetankan apa yg org ckp

Fathiha Zainal said...

Hehe.. BKn perli. Sje je.. Tgh terfikir sumthg yg perlukan that statement "Kalau la.." Huhu.. But, itu hanyalah "Kalau.."

BTW, focus on ur stdy yeah! ;)

black_mel said...

Aku X-PO:yup2..ok..tp dh dapat smbung blajar...n aku minat lg keje2 mcm tu..maybe lps ni aku buat part time keje potong ikan kot..

black_mel said...

Fathiha Zainal:yup2...tgh fokus..hehe...tiha keje elok2..

lili11 said...

Bangang nyer makcik. Mengajar anak sendiri merendah2kan org lain. Huh!

black_mel said...

lili11:entah la..maybe dia rasa hina kot kalau anak dia kerja pasaraya..

NiNa' said...

kije ape pon.. janji halal.~
hidup sederhana n dpt shoping da la..

penah kije jadi tukang lipat plan mase form 3 dolu2..
enumerator mase chinese new year last year.. best je..
kenal org best~

black_mel said...

NiNa' :enumerator keje aper?yup2...tp mnda org2 tua x dpt trima anak2 diorg jadi pekerja pasaraya..

NuRul said...

bukan makcik tu yang bayar gaji ponw..kalau kita tak mkan ponw ade dia kisah~ahaks

black_mel said...

NuRul:huhu...nk bt mcm mana..dia rasa jijik kot keja potong ayam,potong ikan nie..

NiNa' said...

black_mel

enumerator tu kije nye kutip survey disesebuah kawa yg ditetapkan bg tujuan pnylidikan..
okayla.. sorang dibnarkan 10 keping je..

kalau dpt sorang, dpt 25 rigit.. jd 10 da dpt 150.. tp penat la.. sbb da ditetapkan umor dan etnik..

NiNa' said...

silap 15* je utk seorg responden..

black_mel said...

NiNa' :owh...mcm survey la...

black_mel said...

NiNa' :15 tu sehari ker?wahh...kaya tu...gaji sy keja start makro susun nugget/beger/icecream 680sebulan..

NiNa' said...

x la..
15 ringgit utk satu borang soal selidik.

jadi dapat 10 je borang.. jadi dapat rm150 masa cuti raya cina tu

black_mel said...

NiNa':owh..ok la tu...bnyk jgk...cuti raya cina 2minggu jer..