head

Nuffy

Tuesday, June 8, 2010

Nightmare On Elms Street vs Kecoh Betul

>gambar diambil dari pakcik gugel<


Cuti dua hari aku kat penang,telah aku manfaatkan dengan aktiviti kegemaran aku iaitu menonton wayang.Hari ahad patut aku nak tengok kecoh betul pukul 5,tapi sebab aku tunggu kawan aku yang kononnya janji nak sampai sebelum pukul 5 tapi pukul 5.11 minit baru sampai membuatkan aku pun beralih arah ke film nightmare.

Dengan expectation yang tinggi,aku harap pastinya filem nightmare on elms streets ni menjanjikan adegan seram sehingga mampu membuatkan kami mengigil ketakutan,tapi..jauh panggang dari api.Langsung tak seram dan jalan cerita yang boleh dijangkakan.Aku rasa nak bagi 3 bintang pun susah.Pengarah film ni kena kemukakan rayuan baru aku boleh bagi 3 bintang.Ini bukan aku yang cakap,ini kata sepakat dari kami bertiga.Aku rasa film nightmare ni belum layak masuk panggungwayang lagi.Sori..ini pendapat peribadi aku dan kawan2 aku.

Bagaimana pulak dengan filem kecoh betul?Setelah aku tengok film nabil yang terdahulu,aku langsung tak letakkan expectation yang tinggi.Aku tengok pun sebab semalam patutnya kami dh tengok kalau tak member aku yang sorang lagi tak lambat.So,aku pun untuk tak menghampakan member aku tu,aku pun tengok la film kecoh betol.Overall aku rasa layak untuk dapat 4 bintang sebab memang aku tak jangkakan citer ni lawak tahap gila khinzir.Jalan cerita pun still ok kalau nk bandingkan dengan film lu pikirla sendiri.Tahniah kepada semua pelakon.Memang lawak giler citer ni.Aku sampai umah member aku pun kami masih gelak lagi tentang cerita ni.

Bagi aku,film kecoh betul ni ada lawak baru yang orang nak tengok.Cuma ada sedikit kelemahan tentang beberapa watak.Apa2pun,kalau korang stress dan tension,sila bawak kawan 2,3 orang pastu pegi tengok film ni.Aku berani potong jari korang kalau korang kata film ni tak lawak,cuma ada sesetengah orang anggap lawak yang diketengahkan adalah lawak bodo.Tapi kalau lawak bodo,takkan penonton panggung yang aku tengok tu gelak gila2.Aku jer masih waras.

p/s:Kecoh betul 4 bintang
p/s:Nightmare on elms street +-3bintang.

Macam mana pulak cerita prince of persia?Tak best langsung.Tak menarik perhatian pun.Kalau dia tukar heroin dia dengan maria ozawa aku bagi 4 bintang setengah..hehe..gurau..aku tak tengok lagi..

21 comments:

qellissa said...

best ea kecoh betul tu? leh lah tgk pasni..

black_mel said...

yup2..best2...bole tgk..tp jgn letak harapan tinggi sgt...

p3perak said...

patut la tak reply msg, dlm wayang rupanya..

black_mel said...

erk..tu dh tido..sori2...

FarhanaDr said...

Hahahahaha.. Maria ozawa? ;p

Lisa Surhani bila nak nengok? Bila nak belanje saye? Minggu depan time turun JB eh? Boleh jekkkkkkkkkkkk.. Ngeeee..

black_mel said...

erk..doc...sy turun jb pastu kena belanja doc lagi?uhuk3...terbatuk..hehe..

NiNa' said...

2 2 citer ni dah tengok.. citer kecoh betol okay la.. not bad la...
nigmare tu... errrr
x best pon

black_mel said...

NiNa':yup2..mmg x best citer nightmare tu...

¶A.K.I¶ said...

byk duet layan wayang..
meh blnje ak lg baek!!

black_mel said...

to ¶A.K.I¶:aku tiket wyg jer duit aku...mkn tgh hari dgn air+pop corn member aku sponsor..so bnyk la duit skit..hehe..

booh7979 said...

Mesti tgk movie ni "prince of persia" memang best hehehheheh

SuRayA^i. said...

ala, nk tgk gk nightmare on elm street tuu..tp kt ipoh da xd T_T

black_mel said...

to booh7979:ok...mmg ader plan nak tgk..tp tunggu cd la sebab dh lambat..kat wayang pun nnti xde orang..

to SuRayA^i.:tgk kat penang ader..kat penang tayang lagi..

taqie said...

kecoh betul tu mcm best ;)

Ms AiReEn MoHd said...

ok aku tgk kecoh betoi rabu minggu depan....tak sonok siap ko blek mel....ngeeee...jom layan the A team jom..aku hangin tul tak leh tulis chat box ko ni

911 said...

Nak tengok la kecoh betul kalau camni.. terbayang2 lawak selamba Nabil yang best tu..

black_mel said...

to taqie:yup..bole dikatakan best jgk la...tp jgn letak expectation yg tinggi..

to Ms AiReEn MoHd:haha...ape lak aku yg siap..xpe..try la tgk..agak best jgk...

to 911:yup2..dalam tu diorg 3 sekawan memang kelakar...

Cik aiNa said...

aina dah lame x tgk muvi...berbulan². nak sgt tgk filem kecoh betol neh..

amaL said...

prince of persia terbaik dol. serius.

black_mel said...

to Cik aiNa :ajak la cik abg syg pegi pn aina..dia mesti nak..

to amaL:terbaik?seyes ker?

PiNk ButTeRfLy said...

ala.. tak best ke cite si freedy kruger ni?

baru je nak download kat ares. hehe..

tapi cite nabil ni memang ramai cakap best tapi tgv dekat ngan umah dah takde la cite ni sebab banyak cite baru.