head

Nuffy

Monday, June 28, 2010

Bila Pengadil Tak Ada Mata


Sebelum ni dah banyak kali dah aku tengok ref ni mengadili perlawanan bola macam orang tak ada mata.Subkidin jugak yang terbaik.Semalam dah sampai tahap kemuncak bila England patut dapat jaring dua gol tapi dinafikan oleh pengadil yang tak ada mata.

Macam tu jugak dengan game maxico semalam bila tevez terang2 dalam posisi offside.Orang buta pun tau benda tu offside.Aku bila pengadil pun macam berat sebelah,dah malas dah la aku nak tengok.Aku tak kisah siapa menang siapa kalah sebab aku pun tak dapat apa2,tapi sekurang2nya biar la adil.Baru orang yang tengok pun tak sakit mata.

Aku rasa sistem pengadilan bola sepak ni kena ikut cara pengadilan game tenis.Bila pemain boleh mintak pengadil tengok replay dulu sebelum buat keputusan.At least dalam 1 game tu,boleh mintak 2,3 kali replay pun dah boleh mengubah keputusan permainan.


P/S:Hebat macam manapun,Star macam manapun pasukan tu tetap akan tewas bila pengadil tak ada mata.

16 comments:

¶A.K.I¶ said...

hurmm...
ak x tgk game..
layan keputusan aje...

Nur Su'aidah said...

fuhhh!! memang bengang semalam tengok england. kesian lampard.

amaL said...

aku tak sokong england walaupun rooney tu comel. haha. tapi semalam kawan aku bgtau pasal benda alah gol tu, rasa macam ntah pape pulak game kali ni.

tapi yeaa!! untuk german. wahahaha

y@n@ M!B said...

gol tu mmg kontroversi..huhu

aNiSa hANg tUaH said...

england off sudah
& go home
hehehe

Adeqq said...

hahaha.
pengadil x de mata ke atau disuruh untuk tak pakai mata? hohoho

Langit Pertama said...

Mmg ketarA sgt off-side...

Tp tu dah keputusan hasil perbincangan mereka b'dua, dan peratran x menetapkan replay...

Tp plg best time Brazil vs Portugal. Byk tul kad kuning kuar...

Best la reff tu...

aLi teRaroSa said...

Cadangan nak tgk ulang tayang bila ade kontrovesi aku sokong...
ape²pun... walo kontrovesi tetap tak ubah keputusan... German banyak dah golnya... mexico pun down by 1 gol jugak kalo goal messi tu tak dikira... moral player??? tak tgk betapa lagi membaranya mereka? bukan lagi down... ape²pun, FIFA still belagak macam hampeh, No to Technology konon, da ade guna la... bukannya miskin sangat takleh berteknologi itu, WORLD CUP kot... satu dunia tu!

fmina08 said...

huh!! kj mlm td...lgpon xminat sgt bola...kkdg jek layan..hehehe

NAJ HEBAT said...

nxt time sepak bola bg kene kat pengadil.. THE END.

yang.. babai..

Eyriqazz said...

setuju tu bro...teknologi dah ada, kenapa tidak digunakan, kan?

[z@ck] said...

tak ada mata?
whoaa..buta ka apa..
hahaha..

happy blogging!
=)

Langit Pertama said...

Black_mel, anda terpilih utk menghadiri majlis anugerah berprestij bertmpat di umah sy (blog aku) pd bila2 masa anda free...

qellissa said...

pengadil tu mmg x adil..tak layak jdpengadil utk mengadilkan perlawanan tu..hahaha..byk sgt words adil...

miEz haNeM said...

hallo bro>>

nice entri:)

pengadil..pun manusia..
mesti klepet gak..

black_mel said...

¶A.K.I¶ :rugi x tgk..ko xleh jumpa skill diorg kat malaysia..

Nur Su'aidah:yup2...patut dh goal...pengadil buta..

amaL:nazi...huhuhu...

y@n@ M!B :yup..patut dh leh menang...

aNiSa hANg tUaH:yes...tak sokong england pun..tp biar la menang adil..huhu..

Adeqq :xpakai mata...lain kali kena guna mata hati..hehe..


Langit Pertama :yup..hari ni brazil menang..haha...

aLi teRaroSa:tu la pasal..duit banyak2..cakap xde bajet...isk3 fifa ni..

fmina08 :rugi la x tgk..game best...

NAJ HEBAT:baik sepak pengadil jer..lagi senang..koma,

Eyriqazz :yup...bkn xada jalan penyelesaian...

[z@ck] :nak kena gigit cikgu ni...tu metafora la..huuhu..

Langit Pertama:insyaAllah..nnti sy ambik yer...

qellissa :haha..adil2...

miEz haNeM :nasib baik dia manusia..kalau kucen..hehe..


Kesimpulannya kat sini,percubaan aku berjaya.Member aku cakap bila buat entry pasal bola,ppuan xnk komen..tp ni ada jer yg komen...