head

Nuffy

Thursday, May 6, 2010

Pertama Kali Dalam Sejarah

Ini adalah kisah benar

Semalam,tiba2 aku dapat panggilan daripada mak aku.Kalau tak silap aku,semester ni itu kali ke 3 kot mak aku telepon aku,biasanya aku jer call tanya khabar(baca:mintak duit),dah nak abis sem dah baru mak aku call..haha..pastu sembang2 la anak beranak.

Mak aku cakap,adik aku pilih matrik,dia tak masuk UITM,bagi aku kalau yang mana lebih murah masuk la,lagipun UITM tu pun tak lah mahal sangat.Pastu tinggal la beberapa pesanan untuk mak aku,pastu dah nak letak dah,mak aku tiba2 tanya,soalan yang aku tunggu selama 2 tahun aku kat kolej ni,mak aku tanya, "duit ader lagi tak?"..lagi sekali aku ulang,mak aku tanya..."duit ader lagi tak".

First time tu mak aku tanya,selalu aku dengar mak member2 aku jer yang tanya dan selalunya member aku akan jawab,ader lagi,dan semalam aku pun tiru jawapan member aku..Aku cakap "ader".Pastu bila dah letak,baru aku sedar rupa2nya dah takde.So hasilnya hari ni lunch aku makan megi sedap perasa soto.Dinner aku tak pasti lagi.Mungkin air kosong lak..

p/s:Arieza,sori..semalam hp aku tinggal kat umah.Aku keluar memang tak bawak hp.Malam jer aku selalu pegang hp.Sori yer..

14 comments:

Mded said...

UITM atau matrik?

Matrik lagi kurang kos.. tp dgn syarat kolej kat luar bandar..

faye said...

loe ciannya...x per demi menjadi anak yang baik ...huhu makn j lar kite maggie kan.....huhu kalo saya ok ler matrik tue......

syLph said...

oh oh oh oh.

p3perak said...

la... patut la kita call waiting.. mak call rupanya.. ingatkan gayut dengan sape la..


hehehehe..

y@n@ M!B said...

huhu baeknya anak..
slalu yg ty soklan tu kt saya is ayh saya..and jwpn saya mesti, "da abes" atau
"lebih afdal kalau ayah bagi je.."
huhuhu~
bertuah punyer anak kan..ngee~

¶A.K.I¶ said...

hahahahahaha!!
makan megi~~
padan mke...
len kali mak tny jwb jujur..
ada ckp ada...
takde ckp xde!
aissshh

Pensel Kontot said...

uiks sian nye ko....

hehehe...mak aku pn mcm ko gak...bile dia ase lame aku xcol..dia akan col..pastu tnye ade duit x...jwpn yg aku bg..ader..tp xde pun...pinjam duit kwn2..hehehe

adek ko gi matrik ek...adek aku gi asasi...itu kptsn dia...

wong ah ian said...

tghri tadi aku makan nasik putih daging masak merah nagn paru goreng..air suam..ko terliur x?

pastu ni tgh mkn roti gardenia ngan nutella pulak..

sume tu hasil titik peluh aku mengepau pekerja2 syarikat ni haha..

NAJ HEBAT said...

rilex ye yunk..haha

kau nak aku bank in duit??

meh sini bg number akaun..
baik tak hati aku??

nn said...

HAHAHHAHAHAHAHHAHA. kelaka. hahahahha.

missgee said...

Mak ko pasti terharu
bila tau hal sebenar :p
hahahaha

|arieza| said...

no hal beb

Solehah said...

kesiannya..tp akak dlu pun pernah..tp bkn sbb x ckp duit..tp sbb malas nak pi beli mknn..hehe

ekin said...

betul tu. ramai lagi yg pilih matrik instead of pilih UiTM.

yuran UiTM mmg lah tak berapa mahal mcm u lain, tapi kos sara diri tu yg mahal.


pasal duit tu, penah jadi jugak dulu. esok lusa call balik sebab mintak duit. hehe