head

Nuffy

Wednesday, May 5, 2010

Kau Ingat Kau Samseng Ker?

Disebabkan tank motor aku dah dahaga,aku singgah sebentar untuk isi minyak tadi.Tengah2 dok isi minyak aku terpandangla mamat yang tengah nak bayar duit minyak kat kaunter,wah..memang gaya macam samseng,"pakai rantai kaler emas(tulin la tu kot),rambut kaler2,seluar jeans koyak2,pendek kata kalau sekali imbas memang macam rockstars terhebat atau pelakon cerita samseng jalanan.

TAPI.........

Masa dia pegi kat kereta dia lepas bayar,aku ternampak seorang pakcik siap bersongkok lagi dengan wife pakcik tu berbaju kurung lama kat dalam kereta mamat tu..WaterFall(X baik mencarut)..Kalau kau nak dressing macam rockstar ker,samseng jalanan ker tengok keadaan la,ini pakcik tu yang mungkin bapak kau siap bersongkok,dengan makcik tu,kesian kat diorang kalau orang kampung dok mengata.Kalau kau kluar dengan member2,consider ok la kot,maybe ikut peredaraan zaman,tapi ada bapak dengan mak kau tu kot.

Nanti ader lak yang marah aku cakap "Dont Judge Books By Its Cover",Tapi kalau cover pun dah buruk,kau nak baca ker buku tu?Kalau cover pun dah koyak rabak susah la sikit.Maybe pakcik ngan makcik tu bukan orang tua kau kot or diorang dah tak larat nak tegur kau..Who knows,aku pun xde la nak tanya tadi.Dunia2,dulu masa aku kecik2,orang2 tua pesan kat aku "kalau kau nak cari bini,cari orang kampung,tak pandai melawan tapi pandai masak",tapi tu dulu.Sekarang ni bandar ker luar bandar ker,sama jer.

9 comments:

zaza said...

sokong!!
ape la nnt org len ckp kalo btol dlm kreta tu parents dia..
sian kat makcik n pakcik tu kan...
hurmmm...

wong ah ian said...

alamak aku lambat!..jap nak bace..

wong ah ian said...

memang lahabau kalau macam tu gayanya..aku pun pakai suar koyak jugak tp xdela jalan2 ngan bapak aku time dia pakai kopiah..aduii sengal betul...

KERAK NASI said...

hm, bila dah besar cmni, kalu teringt salah silap yg pnah buat dulu, rasa cm nak tampar diri sendiri.

mgkin mamat tu belum dpt fikir mana baik, mana buruk, nnt bila dah boleh fikir, dia malu kot.

xpun bile anak die nnt buat die balik kan. baru die tau.

panjang plak membebel.

╚► capital S hana ◄╗ said...

wuu~
btol .
skunk owg yg baek tu ade tp kne cari btol2

|arieza| said...

betul sgt dh tu.. luar dh buruk, agak susah la.. agak2 la kan jaga penampilan biar berpatutan huhu.

yg last tu aku setuju. kpd ke bandr ke. skrg semua sama. kdg2 yg kt kpg lg teruk.

ape2pun, semua bergantung dgn didikan & upbringing masing2..

(oh td siang aku ada roger kt hp, awat snyp?)

hBz said...

aku pakai kain pelikat kot dengan bapak aku. dengan bini pulakm aku tak pakai pape. teladan yang baik kan aku neh

syLph said...

selalunya, orang tak pandang lelaki tu. orang tengok siapa orang tua dia. heh.

pasal bini tu, budak pmpn yang duduk kampung sekrang ni rasanya tak semua pandai masak. kadang2, better lagi budak bandar.

;p

¶A.K.I¶ said...

setuju!!

banda ke luar bnda ke.. sama...
as long nama perempuan...
yg laen.. akal fikiran yg digunakan...
2 aje~