head

Nuffy

Saturday, May 8, 2010

First Time Yang Pertama & Perempuan Malaysia

Hari ni buat julung2 kalinya aku dalam semester ni makan breakfast kat kedai mamak pukul 6.50pagi.Selalunya bangun2 dah lunch.Ini semua gara2 internet kolej yang macam viva vavi.2 hari aku tak boleh nak online.

Kolej aku pun dah lengang,semua orang dah balik bercuti,tinggal budak2 yang ambik sem pendek jer tak balik lagi.Ada lah budak2 masum 2,3 kerat.Bagus jugak sebab orang cakap kalau tinggal umah lebih 40 hari nanti ada benda lain yang masuk.

Masa aku breakfast tadi kat kedai mamak,3 orang pekerja dia datang bersembang dengan aku,sebab dah tak ada pelanggan.Biasa student2 universiti penuh jer,Lagi pun sebab awal lagi kot.1 Perkara yang menarik tentang ketiga-tiga orang mamak yang aku rasa india sebab bila aku tanya diorang cakap datang dari india.Ini aku sertakan dialong antara aku dengan mamak-mamak tersebut.

Macha 1:Hi..lama tak nampak?
Aku:Ada,aku datang time kau cuti.
Macha 2:Sorang jer?Aci mana?
Aku:Aci?dia pegi bukak pintu.Mana ada aci2.."Single,takda marka"..
Macha 3:!@#^*&^%(aku tak paham,dia baru datang malaysia kot)
Macha 1:Takkan takda,saya ada..2..student sini jugak...Sini kan ramai perempuan ada..Mau no phone ka?Saya bagi.
Macha 2:Malaysia ni laki ramai ka perempuan ramai?
Aku:Takda la..No?tak pa la..Aku pun leh cari kat toilet2 banyak ada..Macha 2,aku rasa perempuan ramai kot.Campur pendatang indonesia,vietnam,phill,china lagi ramai...
Macha 2:Yala,saya pun rasa macam tu,sini hari2 perempuan ramai..
(Tiba2 datang sorang student laki dengan 3 perempuan)
Aku:See..perempuan ramai..

Dialong lepas tu tak penting sebab mendatangkan dosa,macha tu dok cakap pasal perempuan Malaysia.Macha tu perasan kot muka macam salman khan konon,muka tak sama,tapi bulu sama..masing2 bulu lebat.

Mungkin perempuan2 kat Malaysia ni suka dengan lelaki2 import sebab kalau kawin mix,anak mesti comel.Itu hak masing2,atau ada sesetengah perempuan yang keluar dengan diorang ni untuk duit dan sebagai balasan bagi la ringan2 sikit,macam sesetengah member aku cakap,"Alah,kalau bagi dia pegang,bukan luak pun" ataupun memang cinta sejati yang suka di pisahkan?

Aku bukan kisah sangat pun kau keluar dengan perempuan Malaysia,ini kan negara bebas.Aku pun geram gak tengok minah2 import ni,Tapi macha2 yang datang dari india ni aku respect diorang 1,order la banyak macam mana pun,tapi diorang boleh ingat walaupun diorang tak tulis.Itu aku kagum tapi tak semua la.

p/s:Ini entry dua dalam satu sebab lepas ni aku nak rehat 2 hari pulak.Internet mesti tak ada kat kolej aku tu.

p/s:Pesanan untuk semua,kalau korang nak buat apa2 pun,cuba bayangkan dulu muka mak bapak korang,perasaan diorang kalau korang kena tangkap khalwat,mengandung atau kena tangkap kat rumah urut.Dah bayang?ok..teruskan..

12 comments:

Sharinginfoz said...

hmmmm entahlah kan sebab apa ramai gak org malaysia suka foreigner......

Jangan Lupa Segmen Kenali Blogger

Fiffy said...

kalau kawen dgn llki somalia tu comel gak ke anak? mix gak tu, hahhaha

black_mel said...

Sharinginfoz:hak masing2..takleh nk cakap ape2...

Fiffy:ok la tu..dpt anak macam Akon...xnk ker?

Solehah said...

takda makna anak comei aih..kawin niat cmtu mmg la x kekal lama..

nn said...

saya tak minat muka mix pun suka melayu. haha.

memang bayangan muka mak bapak lah yang selalu jadi penyelamat daripada buat benda2 bodoh. huhu

siti salwa nabila said...

puft! macha dapat dua cikaro.
gila.

hahaha

siti salwa nabila said...

demmit. salah pakai account pulak.

beb, siti salwa nabila tu member aku. terlupa nak sign out. dan aku malas nak sign in.

-sylph-mal-

missgee said...

Rambut sama hitam..
Pilihan masing2..
Ada betul ada pelik..
Kadang tak paham..
Atau wanita2 itu lagi kurang paham?
sampai harga diri dikurangkan harga..

|arieza| said...

ayat tak luak tu, mmg nak kena lempang actually. weh ko dh hbs exam kn?

riBEna said...

betoi betoi..
=D
agak kureng HAJAQ nye ayt macha2
heeee~

White Bird said...

wah2 ayat nk kena pelempang tol

¶A.K.I¶ said...

wlupon ak xske barang local a.k.a xori tapi aku ttp nak mamat malaysia tulen! huhuhuh