head

Nuffy

Saturday, May 15, 2010

Aku Dah Agak

Macam biasa,seperti edisi2 sebelum ini,bila rakyat dah memberi sokongan sepenuhnya dan bila seluruh rakyat Malaysia memberi kepercayaan sepenuhnya,kita sering kecewa.Akan ada suara2 sumbang yang cakap bila menang puji melambung tapi bila tewas di keji.
Tapi tu bukan aku,masa ada beberapa blog yang menyatakan Hafiz wira negara,aku hanya memberi komen "harap malaysia bole menang".Sebenarnya aku bukan nak salahkan sesiapa atau kepada apa,cuma kita harus terima hakikat,kini Malaysia bukan lagi kuasa besar dalam arena badminton.
Aku nampak,edisi kali ini,Jepun lebih menyerlah.Kalau dulu,Malaysia,Indonesia dan China merupakan kuasa besar badminton,tapi aku rasa sekarang China di depan satu langkah berbanding negara-negara lain.Kalah di tempat sendiri.Kalau kalah kat luar tapi menang kat dalam negara,orang gelar Jaguh Kampung.tapi kalau kat negara sendiri pun tak boleh menang?Macammana?
Aku masih berharap Malaysia akan jadi gergasi badminton sama seperti zaman2 Rashid Sidek,Yap Kim Hock.Tan Kim Her dan lain2.Semoga akan ada sinar di masa depan.Kepada pelapis2,sila kembalikan zaman kegemilangan tersebut.

p/s:Apsal formal sangat entry aku ni...Huh...

14 comments:

Fiffy said...

erm. malaysia kekurangan pelapis sekarang, harapan negara skrg, LCW, Hafiz, n beregu 2 org tu je. ntah la, LCW pn mcm tension je n kurg fokus mlm td, maybe risau dgn harapan msia skrg ni kot yang mengggunung kt dia. ak rasa, bg LCW rilek jap b4 start main balik.

btw ak benci lindan yg huang haja tu.

hahaaaa.. mcm ak lak coach.

enyheartsdiamond said...

tehee..takde lah formal sangat.. ok lah ni.. sedap dibaca :D

intan izani said...

rasanya tekanan main kat tempat sendiri kot
tgk china main mmg terror sgt la
jepun pun makin mantap

malaysia kene cari strategi terbaik
belajar dari gerakan china

nasikputeh said...

haha.. agakla..
macam dah jadi pengulas sukan plak dah..

aku bagi ko award. xtau la ko dah tau ke belum. sbb tu aku bg tau lagi.

hans said...

pasuka china lebih hebat dan tangkas

fndrocka said...

yeye menang sorak.jadilah tu.

Lia3003 said...

hm, ok lah kot....tp malu gak kalah kat tmpt sndiri

missgee said...

Jurulatih mantap..
Penyokong hebat..
Pemain???
Sentap!!!!!

P/s: Rindu ngan Yap Kim Hock..

|arieza| said...

china mng. spt yg dijangka.. diorg kuat sgt huhuh.. makin hebat :P

NiNa' said...

malaysia dah buat sebaik mungkin da... huhu

hellioz said...

but winning is not everything aite?

i believe that sentence is true~
gyahahahah~

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/
sekalian nak ijin follow blog ni

kalau ade mase singgahlah ke blog saye.. :)

Solehah said...

malaysiakan perlukan pelapis muda..wawawa..

Eyriqazz said...

respek dengan semangat juang indon..at least kalah lebih bermaruah...

P/s : bro, Jika ada kelapangan dan keluangan masa, minta tolong vote untuk saya...mudah saya...register ruumz, log in dan tekan like..Ini link nya:

http://projectalphagroup.ruumz.com/Videos/View.aspx?id=86944