head

Nuffy

Thursday, April 22, 2010

Kenapa Kau Nak Marah-Marah Aku Pulak?

Ini kali pertama aku buat entry tajuk guna tanda soal,yang menjadi pantang dalam memilih tajuk.Sebenarnya cerita ni cerita tahun lepas masa aku semester dua,tiba2 jer aku bangun tido dia terus sound aku,"Lepas Ni Hang Nak Tidoq,Jangan Nak Sembang2 Dengan Aku,Diam2 Sudah!!!!".Aku ingat member aku ni ngigau sebab baru jer bangun tido nak moody2.
Aku pun dengan perasaan sedih memandang keluar tingkap memikirkan apa kesalahan aku(ini poyo,mustahil aku buat benda ni).Tapi seingat aku aku takde pun buat salah kat dia,kalau ada pun gurau2 jer,dia nak emo2 tak tentu pasal.Kalau nak kata datang bulan,dia lelaki.Aku pun lepas aku mandi,siap2 pakai baju cantik2 nak pegi klas,bila masing2 dah cool,aku pun tanya rumate aku tu,"Awat Hang Marah2 Pagi Tadi?".Rumate aku tak jawab,dia jeling jer..

Pastu aku tunggu jugak,dia nak cakap ape.Takkan nak masam2 muka lak.Last2 dia bgtau.

Rumate:Hang ingatkan kita sembang pasal apa semalam sebelum hang tidoq?
Aku:Ingat..Pasal muvi,pasal member2 apsal?
Rumate:Punya la syok2 aku citer panjang2 last2 bila aku tanya hang balik,hang dh diam.Tengok2 hang dah tidoq.Wavi betul,aku cakap sorang2..
Aku:Hahaha..biaq betoi...
Rumate:Dah2..lepas ni jangan cakap..Hang masuk bilik,naik katil terus tidoq.

Haha...dia merupakan rumate aku yang kedua bersembang sorang2.Sebab aku mempunyai kebolehan tido dengan pantas.Letak jer kepala kat bantal,tak sampai 2 minit aku dah bole tidur tapi kalau aku terlalu letih la.Kalau tak letih,still bole layan diorang bersembang lagi.

Peristiwa ke 2 pulak masa aku kena night walk masa trekking dulu.Night walk tu,diorang lepas sorang2,start jam 12,semua orang berkumpul tepi pantai,jalan nak masuk hutan.Kat tepi pantai tu ada rumput.Kami pun borak2 la kat situ.Penat aku tunggu turn aku,aku pun baring la kat rumput tu.Dengan angin pantai yang sepoi2 ditambah badan yang letih,tak sampai 5 minit letak kepala aku dah berdengkur.Terus diorg panggil turn aku night walk.Haha..memang aku tak boleh lupa peristiwa ni.




21 comments:

Lia3003 said...

sangat hebat..boleh lah 'tunjuk ajarku sifu'..saya pun kadang2 macam ru gak

syLph said...

the great great shit eyes maker.

kui kui kui

aku pojie said...

adeh!
nie xleh bwk keta kalo cm nie.
prangai ko sme je ngn ank angkat mak aku. time die ngh drive 2 bleh plak die tertido... hampeh tol... nseb bek aku idop lg smpai skrg... hehe

Iza said...

ahak..ahak..ahak..
mana pi cbox?dah x ada ke, mata aku rabun ke @ internet slow?
Haaa......baru keluar. Sah internet slow...

++***hana zaty**++ said...

haha...~~~sian kt rumate tu!!~~~haishh....law hana hempap sekali ng bantai!!~~hehe

nasikputeh said...

haha.
ape;a ko ni black.
mane x emo kwn tu..
ckp sorang2.. haha

p3perak said...

hOhO~
ada gak adegan cm bdk pmpuan..
sebelom tido, kena sembang2 dulu..
hikhik..

|arieza| said...

membuteee je jang oi! hahaha

HaNi said...

giller funny weyh

NiNa' said...

kaki tito....!!!>.... cian rumate tu ckap sesorang~..

jane said...

kesian dia ckp sensorang
hahahhahaahah

aku pon kalo dh tdo, mcm tu
ngahahhaa


p/s : dh jumpe ke cter couple or trouble tuh? sila tgk sgt kelakar!
hahhaha

Lemongrass said...

hahaha..gelak guling2,mmg hebat,kadang2 sy pun mcm tu..hahaha

NAJ HEBAT said...

ni mmg tak bleh jadi..
kawan yg ckp sensorang tu spatut nye ketuk kpala org yg tdo..
berbuih ckp.. dia tido je.. haih!

¶A.K.I¶ said...

hahahaa... sengal tol...

wehh try la... harga rm15++ 1 set. =D

Cik aiNa said...

hahaa...ingatkan si membe tu marah sebab ape. memang patut la beliau marah.. =P

Pensel Kontot said...

same lah weh....

member aku pn selalu marah2..aku sbb tgh borak2 aku boleh tdo....hahahaha

Adeqq said...

ahahahaha. saboo je la kan? tapi mmg pun ade org mudah nak tidoo.. hehe,lawak la. atas rumput rilek je tido ek. hehe

nawal said...

haha! emo ah kawan ko tuh! biasala tu.. kalo penat, kito pon x sedar yg kite da tido,,

riBEna said...

senang tido bes ar!
kalo dah tdo..tdo lame ke kejap?
heeee~

BeaN MorENo said...

hoho...tido time night walk memang berbahaya

qellissa said...

sian member berckp sorang....nasib baik jenis yg senang tdo..klu i mmg jenis susah nak tdo...