head

Nuffy

Sunday, December 20, 2009

Signboard yang tak membantu

Aku ni dah boring duduk kat penang,cuti sebulan aku duduk kat penang,dah boring asyik2 tengok amoi cantik,amoi cute,amoi sexy.Tergoda aku nanti duduk penang lama2.So aku pun beralih arah ke kuala lumpur.Hahaha..yes2..aku sekarang kat kuala lumpur.Baru jer sampai,aku pun pinjam keta kakak aku pegi jalan2.

Pegang pada prinsip,pelancong asing pun tau jalan kat Kuala Lumpur ni,aku pun bawak keta,ajak adik aku jalan2(abang penyayang);p..penyayang la sangat..hehe..So,start pukul 3 lebih tu saja2 la jalan kat putrajaya,kebetulan kakak aku duduk kat putrajaya.Bertolak daripada puchong,sampai jugak la aku kat putrajaya.Takde la besar sangat putrajaya nie..hehe...

Sampai jer putrajaya aku pun cari la rumah kakak aku tu.Persint ##..Jalan punya jalan,lepas sampai dengkil,cyberjaya,klia last2 dekat 3 jam jugak aku berjalan cari umah kakak aku.Bukan salah aku.Signboard tulis,persint## ikut kanan la,ikut kiri la,ikut suka la...last2 tak jumpa.Baru la aku tau putrajaya yang dibanggakan sangat ni rupa2nya signboard dia tak boleh nak di percayai(Maybe sebab banyak bangunan dengan jalan tengah buat lagi kot).

Dah la hujan lebat,nak tengok signboard lak,setengah2 signboard tu kena lindung dengan pokok.Belum tengok signboard yang diorang letak betul2 kat simpang.Kalau meter kereta 20km/h memang la sempat nak belok2.Haiz...letih betul jalan2 kat putrajaya nie.

Last skali aku membuat tindakan di luar jangkaan.Aku berenti kereta,aku tanya mat2 bangla yang tengah bergambar kat pokok2 tu.Hahaha..akhirnya berbekalkan direction diorang aku pun sampai.Bangla pun tau jalan kat putrajaya.seyes aku tersimpul malu.Tapi bukan salah aku.Aku pun pelancong.Kalau tanya jalan kat penang,tau la jugak walaupun tak terrer macam mat2 bangla.

p/s:nak buat signboard tu buat la betul2.

p/s:patut signboard tu kena orang luar yang letak,sebab bila suruh orang2 area kl letak,diorang aspect pengguna tau jalan2 macam yang diorang tau.

p/s:hujan kejap jer ader air bertakung kat jalan putrajaya.Something wrong..hurm...

18 comments:

♥chentaMAYA™ said...

wohaa~
besh jln2?

Just_najmiE said...

oh, standard lah tu, signboard hanyalah hiasan.. huhuhu..

black_mel said...

♥chentaMAYA™ :haha...syok aper...letih....

farenova said...

jgn kata org penang, org yg selalu gie putrajaya pun kadang2 tersesat juge..huhuu (which is me lah)

black_mel said...

Just_najmiE:yup2...nak cari gps lps nie..hehe..

black_mel said...

farenova:hehe..ssh nak baca signboard dia..

zaza said...

thu xper..pnh gak tsesat kt putrajaya tu...
aleh2 smpai tmpt sme jer...
hampeh punye signboard!!

rase cm nk turun je time tu, n then cabut je that signboard, lps tu buang jer tepi longkang!!!
hahaha...

nurain said...

aku setuju.putrajaya adalah tempat yang sangat complicated.huaaa..tulis lain.arah lain~

black_mel said...

zaza:haha....btul tu..signboard mcm perhiasan jer..

black_mel said...

nurain:haha..bt tmpt cari harta karun pun ok..conform x jumpa..

Iza said...

napa tak guna GPS je...

black_mel said...

Iza:igt senang jalan2 kat putrajaya nie...lgpun x beli lg gps..x mustahak lagi..;p

nn said...

hoho. betul3. sgt setuju. banyak kali kott sesat kat sana.

black_mel said...

nn:diorg x teringin ker nak btulkan signboard?letih nak cari jalan..

Liyana said...

kan ada orang komen kat paper gak sal sign board kat sana bagaikan....tunggu je lah orang kerajaan amik tindakan..haha

black_mel said...

Liyana:owh....dh ader org komen...tp sama jer tgk..

Cik aiNa said...

haha..
susah gak camtu kan..
kalau dah sign board pun x boleh nak caya..
kang tah mane2 lak sampai..

black_mel said...

Cik aiNa:nak kena beli gps cik aina...signboard pun mcm hiasan jer..ader letak blakang pokok pun ader..