head

Nuffy

Saturday, November 28, 2009

Kerana Keagungan KursiMu


Gambar di petik dari akhbar the Malay mail.



Malam semalam masa aku hampir nak melelapkan mata,aku bukak la television dalam pukul 12 pagi lebih.Lagipun aku kan tak balik raya,so banyak la drama2 raya yang aku tengok tapi macam biasa la,semua jalan crita hampir sama.Nak review nurkasih,aku tak minat citer nie,semalam jer aku tengok episod last sebab dah boring tahap cipan pasir.Takkan nak review satu episod jer,ujung pangkal aku tak tau.Tinggalkan cerita nurkasih tu.

Aku tertarik dengan drama Kerana Keagungan KursiMu berbanding tele drama yang lain..Watak utama drama ni vanida imran dengan Adi Putra.Kredit untuk Adi Putra dia bawak watak dia dengan bagus sebagai seorang anak luar nikah yang kurang upaya.Vanida Imran pulak pegang watak anak orang kaya yang telah melakukan dosa besar iaitu membuang anak sendiri.Sinopsis drama ni lebih kurang Vanida Imran ni dia kawin dengan seorang laki yang merupakan penagih dadah,kaki perempuan jahil agama dan macam2 lagi lah,perferct jahat ader kat dia,siap kombo lg sebab dia nak jual anak dia tu kat dealer untuk dapatkan duit dan dia takut anak dia tu nanti dapat harta kekayaan bini dia.dia xnak share..So bini dia decide untuk tinggalkan anak dia kat pondok teksi.Tapi bini dia sempat insaf.

Lebih kurang macam tu la..Aku tak sure la dia terlanjur ker,kene rogol,merogol,dirogol ker sebab bapak dia bagi sebahagian harta kat laki dia yang penagih tu sebagai hadiah dia kawin dengan vanida imran nie,aku tengok2 jer dh terlambat 15-20 minit,tapi aku tertarik dengan watak Adi Putra,lebih kurang lelaki alim tapi kaki dia cacat.Setiap apa yang dia cakap akan ada kata2 hikmah atau “hadis yang di riwayatkan oleh…” Aku bukanlah baik sangat,tapi aku suka sangat kata2 mutiara ni.Salah satu kata yang aku ingat”Manusia selalu cari cinta kepada manusia,tapi manusia lupa cinta kepada Allah”(Lebih kurang,sebab aku tak berapa pasti)banyak lagi la jugak.Aku ingat nak salin tapi dah malam,mata pun bukak paksa.

Flow citer ni pun not bad sangat.Ader climax,ader sedih,ader kelakar,aku duduk sorang2 pun agak insaf jugak la tengok citer nie.Tapi apsal dia tayang lewat malam sangat?Pukul 12 mlm baru start.Aku tak pasti la kot2 citer nie penah keluar sebelum2 ni ker.Tapi,4 bintang untuk citer nie.


So sapa2 yang suka kata2 hikmah atau kata2 pujangga boleh tengok cita ni.Ayat Adi Putra bagi maut punya,tak boleh nak bidas2..

p/s:waaaaaa….touching citer nie…nasib baik tak nangis,tapi sebak jugak la.

p/s:saper ader link download citer ni tolong bgtau aku.


8 comments:

♥akukahmilikmu®♥ said...

best ker cita nie black?tk sempat tgk la smlm tu..

black_mel said...

♥akukahmilikmu®♥:best..walau pun x perfect..tp still bole tgk..

DilOt said...

tak pernah tgk cite ni, tak tau best ke tak, tp kalau nak tau best ke tak, kene tgk sndri dulu..ngeee...

black_mel said...

DilOt:yup...tapi mesti ader ulangan nanti sebab dia tayang kat astro.

hBz said...

erk.ni bukan kawan aku. BAN!

black_mel said...

hBz:oit,,,aku tgk nur kasih episod last..haha...clitche...x tgk episod awal2 pun tau dh ending...haha,,

PiNk ButTeRfLy said...

ala.. tak tengok pun.

cam best je cite ni.

mase malam raye asyik on9 la.

tak sempat nak pandang tv.

black_mel said...

PiNk ButTeRfLy:la..naper x on9...best tu.