head

Nuffy

Tuesday, November 17, 2009

Kena angkut


Kena angkut naik pengangkutan awam.. letih,tension,mengantuk,bengang..mcm2 rasa ada kalau naik pengangkutan awam nie.Nak uji tahap kesabaran pun bole...Aku dh uji bnyk kali dh..Nasib baik la aku ni penyabar.Ramai dh aku rasa blogger balik kg nie coz cuti sem dh start..

Malam nie skali lagi aku kena angkut balik penang.Kolej aku pun dh start cuti sem..Still ada x cuti..have fun dgn exam korg..So aku plak,mls ddk kat batu pahat nie lama2.asyik tgk tempe jer..TP,specialnya b.p nie,kedai nasik kandar pun ader tempe..hehe..klakar..Penang pun xde..Cukup story psl tempe,psl bas lak.Aku naik bas balik png drpd bp nie ader la dkt 8-9 jam..tp bkn mcm bas kat atas tu la..kalau bas atas tu aku rasa 2 hari baru smpai.Dh bnyk ragam dh aku tgk.Ni aku nk story skit pasal bas2 awam nie..

Kerajaan suruh naik bas awam..Tp bas awam dah la mahal,keadaan bas pun buruk..ni yang aku tension nie..Ada 1 bas nie syarikat aper ntah.org pggl bas gagap..aku naik 9 jam air aircond menitik kat kepala..igt air naik kepala..rupa2nya air jatuh kat kepala..dh la sejuk..bongok tul..
Syarikat bas check la dulu keadaan bas..balik penang drpd batu pht dekat 60ringgit.Bg la org slesa skit.

Bas laju?Yang nie aku x kisah..korang bawak la laju mana pun aku x kisah,janji smpai..slow aku kisah..jauh tu naik bas lama2..hehe..Kebas bo*to*..Lagi 1,at least berenti la 2,3 kali klau bas jalan jauh..ni naik 9 jam berenti skali..mana nak melepas hajat lg,nak makan lg..mana sempat.

Dh..mls aku story psl pengangkutan awam nie..nak bodek pun bkn dpt komisyen..naik pun sbb terpaksa..kalau aku kaya,dh lama aku naik keta balik..Bak kata jelangsing,as a conclusion biar cepat asal selamat..Malam nie kalau air aircond menitik lg,aku titik atas kepala driver bas tu..baru dia tau sejuk ker x.

8 comments:

hBz said...

air kepala?aha..

hang bawa baldi je, ko tadah. dah sampai penang ko simbah je kt driver tu..kompem leleh..

kfc clicked..

black_mel said...

btul jgk...simbah dia 1 baldi..baru dia tau malaysia ni sejuk...haha..

Melz said...

wakakakak... relax bro macam naik train lagi menyampah bai . kena berdiri . pastu kalau naik Komputer lagi la rasa cam nak mengamuk dalam tuh .. ada tak pakai baju , pakai singlet . ketiak bau cam bangkai =))

black_mel said...

haha...btul gak..mat2 bangla nie plak baju seminggu baru basuh..dia igt air kat malaysia x cukup ker?hehe..tp smlm aku dpt bas cantik..tdo 9 jam x bgn..nice...

-fizA- said...

stylo bus tu?
zaman nipon punye ke?

black_mel said...

-fiza-haha..stylo?bus lompat tu..penat melompat nnti..

JanG45 said...

old skool giler bus ni heheheh

black_mel said...

jang45:haha...mmg bas dh xleh guna..bkn old skool lg dh..