head

Nuffy

Friday, March 4, 2011

Secret Garden Terbaik Ker?

Sebelum aku tengok drama Secret Garden ni,mula-mula sekali aku baca sinopsis sebab aku taknak nanti jiwa aku memberontak nak tengok episod akhir.Aku tak pasti citer ni ada tayang kat tv ker tak sebab rumah sewa aku memang tak ada Tv.Sekiranya korang dah tengok,korang pun boleh bagi pendapat.Cerita ni dicadangkan oleh The Happy Light(Cahaya Yang Riang Gembira)

Sinopsis aku ambil dari website http://www.koreandrama.org/?p=3599 .
Ada banyak lagi info mengenai drama korea Secret Garden.

The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.

Secara keseluruhannya,jalan cerita yang agak baik walaupun permulaan yang agak perlahan.Menangis housemate aku tengok citer ni(maksud aku sebak la).Kalau nak kira bintang,mungkin 4 setengah daripada 5 bintang. Lagu yang paling aku minat?korang leh dengar kat bawah ni.Terbaik..



p/s:Sedih tak lagu ni?T.T 

p/s:Ader list lagi aku nak tengok untuk March 2011.Tapi tak tau tajuk betul ker tak.


My List for March 2011
@My Girl Friend Gumiho(kawan aku 2 orang cakap tak best)

@Mary Stayed Out All Night

@My Princess

@Sign

@Dream High

7 comments:

FarhanaDr said...

The Happy Light??? Comelnya.. Nama sape tu.. :p

Kalau dah abes tengok secret garden, samada try gumiho atau dream high.. Mary stayed out all night dgn my princess tu agak slow..

Oh ye.. Bukan my princess sign.. Tapi my princess dan sign tu dua cerita yang berbeza.. Hehe.. :p

Susah sket nk suggest kat budak lelaki.. Sbb taste macam tak sama kan.. Kawan sy yg lelaki pun saya suggest sume cite ni, dia ckap tak best cite secret garden dgn gumiho ni.. Tapi dia suka drama Sign..

P/S: Awal-awal tengok drama ni terus tersangkut dengan Scar.. Dah nak akhir2 tersangkut dengan That Man nyanyian hero tu.. :)

FarhanaDr said...

"Abang Wachak" pun tengok gak Secret Garden ni tak silap.. Tunggu respon dia lak (lepas dia keluar dari pertapaan nnt laa kot.. haha..).. Kita tgk dia menangis ke tak nengok cite ni.. :p

~Cik Sara~ said...

black, ni from someone yg subbing certain drama korea..i la tu..secret garden mmg best..dream high sgt best..dreamhigh ni ala2 glee..6 student working hard to become an artist..lawak la..gumiho not bad..bout one man with musang sakti..paling bosan drama marry me mary..1bintang je kasi..my princess pun not bad la..sign bosan...so the conclusion is tgk secret garden n dream high..

Bungakopi said...

dh tgok cite ni. huhu. tp xderrrr la best sgt..

Cik Aien said...

wahh.. black_mel dh layan korea..
bagus niee!

missgee said...

Ehh!! kaki korea ekk..

Secret garden memang best..
Tangkap nangis bagi yang
berhati bawang..
hehehe

FarhanaDr said...

Black Mel.. Lupe nak suggest.. Nak soh tengok Secret Garden Parody daripada Big Bang.. Try laa.. Lawak gila.. Dan comel.. Wat release stress.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=vin3DRtQhHI

http://www.youtube.com/watch?v=OKyYAR4XP3s