head

Nuffy

Sunday, January 9, 2011

Tak Usah La Suwit-Suwit Perempuan,Diorang Tak Suka

Al-Kisah....
Petang tadi aku saja sembang-sembang kosong dengan classmate aku,tiba-tiba dia bawak keluar cerita pasal budak-budak kecik yang suwitt-suwitt diorang masa diorang lalu depan kedai tadi.Buat pertama kalinya aku menyokong kenyataan diorang.

Kawan aku ni cakap,diorang langsung tak pandang la budak-budak lelaki yang kumpul ramai-ramai lepas tu main suwitt-suwitt,siul-siul dan macam-macam bentuk bunyi lain yang dihasilkan menerusi mulut.Pada diorang,laki-laki yang suwit-suwit dari jauh tu tak macho dan tak berani.Korang buat bila duduk ramai-ramai jer.Dia yang cakap,bukan aku yang cakap.Lagi satu korang budak sekolah,perempuan ni jarang ada yang suka laki muda.Selalunya diorang cari laki lagi tua dari diorang.

Aku paham,nanti korang cakap macam aku tak pernah buat masa aku sekolah menengah dulu.Tapi aku memang tak buat benda tu.Berkumpul ramai-ramai memang aku buat,bohong la aku tak buat tapi kami tak kacau perempuan dengan siul-siulan ni.Kumpulan aku dulu abis kuat kesalahan yang kami buat,masuk kedai game pakai baju sekolah jer sebab group aku dulu kaki game.

Kepada sahabat-sahabat aku,kalau korang nak kacau sekali pun,buat cara gentlemen,jumpa depan-depan ker,belanja makan ker apa-apalah selain bersiul-siul dari jauh.Try your luck my frenz.Jangan risau ada rezeki dapat la,tapi kalau boleh,abiskan sekolah dulu.Aku dulu antar surat jer mintak senior form 5 tu jadi kakak angkat aku.Pelajaran paling penting.Korang sekarang dah ada handphone,banyak kelebihan dah.

7 comments:

FarhanaDr said...

Nak number tepon bang? Ekeke.. :p

Takut sebenarnya dengar lelaki suwit suwit ni.. Serem eden..

BENA said...

haaa betoi tuh ! bena pon xsuke kalo lelaki men suwitt suwitt . selalunye lelaki yang suwit2 tu TAK HENSEM ! eh ye ke ? hahahaha~

black_mel said...

FarhanaDr :nak ker?;)pm me..hehe..

BENA:haha..x sure la bena..tp ada gak budak2 nakal yg suka suwip2 ni dia ensem..lain kali kalau ada org suwip pandang jer..tgk muka dia..;)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

a.ah btul tu. ape kes nak suwit2? sangat tak lelaki gagah.

ed shahir said...

aku setuju dengan entry nie. pi bagi bunga terus baru gentleman kan. haha.

p/s : nak suwit2 kedai mamak boleh kan. nak order. haha

mengenaldiri said...

betul3
tak suka laki mcm tu
^_^

Fairy Queen said...

SUWIT-SUWIT? Tak payah la nak suwit, tak sweet pun. Kat sekolah, ramai yang buat suwit-suwit ni, buat menyampah je, nampak macam senang2 je nak tarik perhatian.