head

Nuffy

Sunday, January 23, 2011

Laptop Rosak Pulak...

Demm tull...
time2 busy ni baru nak wat hal...
minggu lepas tak busy taknak rosak lak...

Aku rasa laptop aku ni dah sampai kepenghujungnya..
Bukak 30 minit jer terpadam..pegang laptop jer panas giler..
Kalau tak mother board prob mesti kipas laptop prob..

Jadi jalan penyelesaiannya ada 2...

1.Letak kipas meja sebelah laptop yang mana bukan laptop jer sejuk..
Aku pun sampai demam....
2.Penyelesaian yang aku paling suka..kepak laptop biar jadi ipad...

So..agak2 jalan penyelesaian mana yang sesuai?

p/s:Kalau pakai kipas meja leh sampai 2 jam jugak..tp still panas..

9 comments:

Iza said...

Salam...
Tak dapek den nak nolong...
Beli je laptop baru..hehe...
Kalau format semula tak boleh jgk ke?

wachak said...

Nak dapat lappy baru ler tu ... :)

~ Sekarang ni banyak skim ansuran mudah tanpa penjammin. Buat hutang baru. Bayar ansur2 ..

fiezah91 said...

1 je jalan nak selesaikannya.. beli yg baru.. hiksss

yott said...

try laa lg sekali service laptop tu..dulu sy ada prblm yg sama gak..kejap panas kejap sejuk...lps service kat tmpt lain...ok jer sampai skrg...:)

Solehah said...

kepak buit i pad. :)

sarzli said...

nk bg tips sket..
download hwmonitor kt cni http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html untuk tgk temperature mne yg tinggi..biase kalo kes2 terpadam ni maybe disebabkn overheat or hardisk panas sgt..try bkk cover hardisk 2 then on computer...kalo rase2 hardisk 2 rase mcm nk mendidih,better beli hardisk laen...lg 1..kalo rase kipas cpu 2 dh besawang..bwk laptop g kedai motor,gi tembak angin kt air vent kipas 2..konpom sejok pasni..gud luck

Langit Pertama said...

Pi servis lg la..
Tak pn beli yg baru...

Laptop aku pn mcm menuju ke arah yg sama...

Cik Aien said...

penyelesaiannya :) laptop baru haha!

Redbloodsnow said...

sgt x best kan bile lappy rosak..huhu