head

Nuffy

Wednesday, December 1, 2010

Tips Untuk Buka Tab Yang Baru Pada Blog Yang Disable Right Click

Sebenarnya ramai yang dah tahu cara untuk buka new tab pada blog yang disable right click.Walaupun ramai yang dah tahu,aku share jugak untuk kawan-kawan aku yang tak tau lagi.Pernah bukak blog yang pemilik blog tersebut disablekan right tak?Sebagai contoh,sila rujuk gambar dibawah.Ini blog Pn Aina. Pn Aina dah disablekan right click untuk blog beliau atas sebab-sebab tertentu dan kalau korang right click jugak,dia akan kluar message box macam kat bawah ni.
Aina,pinjam gambar blog....

Jadi terdapat dua cara(yang aku tau) untuk bukak blog yang tidak membenarkan kita untuk menggunakan fungsi right click.


Cara yang pertama.
1)Halakan cursor anda kepada tajuk atau link yang anda ingin bukak di tab yang baru.
2)Tekan ctrl + left click mouse anda. Tadaaa~~ settle..automatik link tersebut akan dibuka ke tab yang baru.

Cara yang kedua
1)Paling simple.
2)Click scroll mouse anda tu.Scroll tu yang mana?Sila rujuk gambar di bawah.Bila click jer,automatik dia akan bukak ke tab yang baru.


So,dah tau ni,tak perlulah pangkah cepat-cepat blog yang disable right click sebab anda dah bole bukak new tab dia.So..selamat mencuba.

p/s:Untuk melepaskan rindu kat blog,aku update sikit..thnx pada yang wish kat entry lepas...nak sambung study balik(ayat poyo)...;)

12 comments:

Queen F said...

nicee infoo..! :D

black_mel said...

thnx..

intan izani said...

thanx for the info
;)

Lia3003 said...

saya suka cara kedua..

wachak said...

Besa guna cara yg kedua. Kalau malas nk scroll page blog tekan benda tu juga ... he33

Iza said...

Salam...

bukan ada lg ke cara yg lain...
1. print screen
2. ctrl apa tah, aku tak ingat la....(D,C,V ke A tah)hehe...
thanks atas info tu..

molmolla said...

leceh blog yg disable mende ni..

eiela said...

disable right clicks dengan disable text sama ke ekh? pening la..

Latest Entri :
Tragedi Disember : Biar Lambat Asal Selamat

BENA said...

wahhhhhhh bi yang nak try ni . hehehe . xyah la susah2 kan . heeee~

bagus2 info blackmel ni . heee~

Pensel Kontot said...

info berguna nie

tq ye

missgee said...

Okeh cikgu..
Faham cikgu..
Terima kasih cikgu :)

IFA Athirah said...

wooo.gitu rupenya.snang ar saye lpas ni :)masey2x!!