head

Nuffy

Friday, November 12, 2010

Gaji Oprah Paling Mahal 2010





 gambar google

Kenal perempuan dalam gambar diatas ni? Pemilik wajah ayu ni diberi nama Oprah Winfrey dan mesti korang tertanya-tanya bagaimana dia mendapat nama oprah tersebut?Sebenarnya perkataan Oprah di Amerika mempunyai maksud yang sama dengan perkataan Opah di Malaysia dan disebabkan dia sedikit berumur sebab itu dia dipanggil Oprah.(Aku tipu). Sedikit biography mengenai Oprah:

Nama Penuh: Oprah Gail Winfrey
Umur: 56 Tahun
Tarikh Lahir: 29 January 1954
Tempat Lahir:Kosciusko Mississippi United States
Pekerjaan:Talk show host, actress dll.
Website: www.Oprah.com
Blog kegemaran: 1221steps.blogspot.com (aku tipu lagi)
Sumber Wikipedia

Berikut adalah Senarai Top 10 Wanita Hollywood yang meraih pendapatan tertinggi 2010 menurut senarai yang dikeluarkan oleh Majalah Forbes:

1. Oprah Winfrey: $324 juta (RM1.001 bilion) 
2. Beyonce Knowles: $89 juta (RM275.14 juta)
3. Britney Spears: $65 juta (RM200.95 juta)
4. Lady Gaga: $64 juta (RM197.86 juta)
5. Madonna: $59.9 juta (RM185.18 juta)
6. Sandra Bullock: $59.2 juta (RM182.93 juta)
7. Ellen DeGeneres: $56 juta (RM173.04 juta)
8. Miley Cyrus: $48 juta (RM148.32 juta)
9. Taylor Swift: $46 juta (RM142.14 juta)
10. Judge Judy: $46 juta (RM142.14 juta)
Sumber Berita Harian.

Menurut berita harian lagi, kalau dicampurkan gaji artis di tempat kedua sampai tempat keenam pun belum boleh memintas jumlah gaji yang diperolehi Oprah Winfrey.Memang kaya tahap dewa Supernatural Oprah ni. Setahun satu billion, Umur dia sekarang dah 56 tahun dan rancangan talk show tu dah bermula sejak tahun 1986.

Kalau tak silap aku,aku pernah tengok satu episod Oprah talkshow ni dia hadiahkan kereta sorang sebijik kat penonton yang datang ke studio dia.Aku tak ingat season berapa tapi menunjukkan walaupun dia kaya tapi dia seorang yang pemurah.

p/s:So,kepada orang kaya kat Malaysia ni ada sesiapa nak hadiakan aku kereta tak macam yang Oprah buat?

19 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

kaya kayaaaaa

intan izani said...

she deserved it.
talk show die mmg sgt best dan informative.

NiNa' said...

best r........

y@n@ M!B said...

aku pn suka sangat tengok rancangan oprah...respect glerr dgn dia ni..cara dia cakap sgt yakin tp dia bkn omong kosong..mmg gempak ah dia..=)

nn said...

oprah ni kengkadang dalam show dia agak poyo. tapi bab belanja fans dia and pekerja2 dia, memang terbaik! siapa taknak kerja dengan orang yang sponsor percutian semua?? huhu.

Iza said...

Salam

Fuhhhh, kayooo...

sha89 said...

bapak giler minah ni...aku tau die kaya tp xsangka smpi 1 bilion ek..

klau aku jdi die...perghh kayo makcik! hehe

missgee said...

B4 dia kaya..
Dia perrnah hidup susah..

After dia kaya..
Dia jadi Susah nak abiskan duit yg
tak reti nak abis :P

qellissa said...

nape nama ku xde dlm list2 diatas?konpius ar..(*sambil garu kepala)

BENA said...

bena pon rajin gak tgk oprah ni . tapi adang2 jek la. heee~ =)


dulu penah lectr lam kelas tnye talk show ni. bena jawab dengan laju dan yakin . sekali dlm kelas semua pandang bena .


dieorang kate power sebb tgk cte ni . HAHAHAHA . lawak2

Heidi Shafiq said...

kaye melampau die tu..

Farah-Izzaty said...

lama gila talk show tu.. and now dan sampai ke final season.. huhuhu.. dia memang kaya la.. dapat jadi anak angkat dia pun cukup la.. hahahaha..

yott said...

kalau tak silap dia bkn saja prnh bg kereta..prnh jgk bg rumah kpd famili2 yg melarat, biasiswa..tubuh yayasan utk pelajar2 miskin..

bgs lah dia buat mcm ni..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kereta tu macam taik hidung dia je

Yatre Hayati said...

tapi oprah talkshow memang lain dari lain. no wonder she gets a lot from that show. suka gak tengok talkshow dia.

kLaKuWaHaRa said...

nice blog ,,....
keep it up..
http://klakuwahara.blogspot.com/

Cik Aien said...

dia bijak carik duit. bagus3!

Anna Boleyn said...

haha den mula dah tepercaya sikit yang nama oprah berasal dari perkataan opah tu. lepastu bila baca ayat 'okay tipu'. macam harremmmm betol. haha

kaya wooh dia ni.


p/s :hari sabtu ngan ahad rajin on9 tak? bagi jawapan kat sini :

Anna Boleyn's Survey 2 : Weekend....... Get Online or Hang Out??

¶A.K.I¶ said...

bkn tu aje...
kadang kadang penonton dapa ticket free bodo2 je melancong dengan hanya menonton oprah show~