head

Nuffy

Tuesday, October 12, 2010

Siapakah Sharene Sofia Fadzry Tan




Siapakah Sharene Sofia Fadzry Tan?Namanya menjadi carian di Internet termasuk keywords di google search engine.Sebenarnya Sharene Sofia Fadzry Tan adalah mangsa kemalangan ngeri yang berlaku di Lebuhraya Utara Selatan.Berusia 18 tahun,arwah merupakan antara penumpang bas ekspres delima yang terkorban dan Sharene menaiki bas ekspres tersebut merupakan kali pertama seumur hidupnya.

Berikut adalah petikan daripada Harian Metro:

"MELAKA: “Tak sangka, kami ‘lepaskan’ dia sekejap saja, tetapi dia pergi buat selama-lamanya. Itulah kali pertama dia menaiki bas ekspres sepanjang hayatnya, tapi menjadi yang terakhir,” rintih Rohata Adam, 43, ibu kepada Sharene Sofia Fadzry Tan, 18"


"Menurut Rohata, dia dan suaminya, Fadzry Tan Abdullah, 45, keberatan melepaskan anak mereka menemui rakannya yang dikenali ketika dia mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di negeri ini tahun lalu.“Bagaimanapun, Sofia merajuk dan memujuk agar saya membenarkannya pergi bermalam dua hari di rumah rakannya itu.“Tidak mahu dia merajuk berpanjangan, akhirnya saya membenarkannya pergi,” katanya yang ditemui di rumah ibunya di Kilometer 14, Kampung Umbai, dekat sini, semalam."

Ajal maut ditangan Allah,tidak akan lewat walau sesaat dan takdir menentukan arwah maut dalam kemalangan tersebut.


p/s:Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah.Takziah kepada keluarga mangsa.


p/s:Gambar harian metro

12 comments:

y@n@ M!B said...

comel budak ni..innalillah...

Mario said...

al-Fatihah...

aReaL said...

Al Fatihah Buat Mangsa....

ribena.illina said...

Al-fatihah utk arwah ni.

nn said...

cerita dia ni memang sedih. nangis baca surat khabar hari ni :'( al fatihah untuk semua yang terkorban...

Lia3003 said...

al-fatihah..

MieZa said...

al-fatihah...sedih nya...ada jugak org google nama arwah pada blog aku..tp blog aku tak ada cerita tentang arwah...

Fion Ann said...

Dia kwn rapat masa kecil... da lama xdgr berita bru tau dia dah meninggalkan sini.. sedih xterhingga..

Fion Ann said...

Dia kwn rapat masa kecil... da lama xdgr berita bru tau dia dah meninggalkan sini.. sedih xterhingga..

Fion Ann said...

Dia kwn rapat masa kecil... da lama xdgr berita bru tau dia dah meninggalkan sini.. sedih xterhingga..

pidah maria said...

Kakak dia nama natasha kan?

pidah maria said...

Kakak dia nama natasha kan?