head

Nuffy

Thursday, October 14, 2010

Proton INSPIRA RM79,888

Gambar google

Sambungan daripada entry Model Pengganti Proton Waja, yang dinamakan sebagai  Proton INSPIRA. Harga bermula dengan RM79,888 sehingga RM95,000.Majlis pelancaran rasmi pada 10 November 2010.

Tentang harga tu,pada pandangan aku agak mahal sedikit.Sebelum ni anggaran tak rasmi dalam harga mula RM70,000,ini yang aku dengar dari kawan aku yang kerja proton bulan lepas. Dia cakap 70,000 lebih,tapi kalau harga RM79,000++ tu macam harga RM80,000 dah la.Aku taknak cakap tentang rekabentuk dah sebab aku dah cakap pasal rekabentuk tu pada entry sebelum ni.

Semoga lepas ni ada lagi model-model pengganti yang akan keluar.Kalau dapat keluar model pengganti macam bentuk BMW Z4 macam gambar kat bawah ni,conform aku beli.tapi rate harga dalam RM70k- RM80k.Sekali sekala,teringin gak nak naik kereta takde bumbung.


p/s:Harap-harap performance kereta Proton INSPIRA ni sesuai dengan harganya dan harap-harap takde la orang merungut pasal kereta ni dalam tempoh 2,3 bulan lepas pelancaran.

8 comments:

Fathiha Zainal said...

Mel beli la inspira tu. Tiha nk tumpang nek.. ;)

missgee said...

Mahal!!!
huhuhu..

intan izani said...

rasenye mcm harga tu da ok sgt
kalau ikut lancer mmg mahal kan..

yott said...

ramai yg kata INSPIRA ni ada ciri2 Lancer..but td news di TV3, org kuat proton kata tidak..
btw harap qualiti standing dgn harganya..dkt 80ribu..monthly payment pun hrm...

hBz said...

aku tengah tunggu decepticon malaysia! harga 30-40 RM. aku nak beli dua.

mello said...

bg ak design kete ni mmg smart..tak kisah la mcm lancer ke mcm pe ke, yg pastinya mmg smart.. ritu de bce kt mne dh, rmai gak la yg kutuk2 proton..

luaran dah smart, dalaman mcm mne? hee

'AQILAH said...

sporty kereta ni :)

NAJ HEBAT said...

hoyeahh..


dah bleh komen...


ni hadiah hantaran kah?


wee~~~

tacing aku..

muahaha