head

Nuffy

Monday, September 27, 2010

Updated:Fenomena Teacher Shida Berakhir



Dunia Facebook dan dunia maya kini dikejutkan dengan fenomena Teacher Shida yang membuat aksi miming secara melampau.Kalau korang belum pernah tengok video Teacher Shida atau Cikgu Shida yang diperkatakan tu,sila lihat video di atas.Terbaik dari ladang.Ramai yang mengkritik Cikgu Shida ni kononnya tak bersesuaian dengan budaya dan adat resam kita,tak sesuai sebab dia guru dan bermacam-macam lagi.

Cuba sesekali kita berfikiran positif.Kita sebenarnya jauh ketinggalan dari dunia barat.Maksud ketinggalan aku adalah kita selalunya malu tak bertempat,ingit aku tegaskan lagi sekali malu tak bertempat dan bukannya kemaluan salah tempat.Contohnya berapa ramai pelajar yang akan mengangkat tangan untuk bertanyakan soalan kepada pensyarah..Situasi normal dalam dewan kuliah bila pensyarah tanya ada soalan?Masing-masing jawab takada konon paham abis dengan apa yang dia ajar.Kadang-kadang pensyarah tanya jawapan,dia sendiri yang jawab.Ini lagi teruk.

Jadi jadikan cikgu Shida ni pemangkin.Biar apa orang kata dia tetap buat apa yang dia minat.Hilangkan sifat malu tak bertempat.Keburukkan tak perlu disenaraikan kerana manusia bukan semua sempurna.Tapi cikgu ni memang terbaik.Kalau cikgu sekolah aku buat macam ni dulu,conform2 kena gantung sekolah(aku agak)

p/s:Ini link rasmi Teacher Shida kat dalam youtube.Banyak lagi video-video dia.Selamat menonton.

latest p/s:Teacher Shida dah memadamkan kesemua video mimingnya disebabkan ramai pihak yang tidak berpuas hati.Thanks to wenkt for the information.Untuk membaca luahan hati Cikgu Shida,korang boleh masuk link kat atas..

10 comments:

jijie said...

baru tengok petang tadi, tau2 blog ni da review cikgu ni... honestly, beliau sangat selamba.dan terhibur kot dengan keselamberan die tu

missgee said...

owhhhh!!
memang jarang jumpa cikgu macam nie..Harap2 cukup dia sorang jadi macam nie..hehehe

missgee said...
This comment has been removed by the author.
taqie said...

haha..kelaka dan mencuit hati.. haha

¶A.K.I¶ said...

sume entry yg ad kat page ko ni ak bce....
tu akibat lme tak singgah!
swiii!!

KERAK NASI said...

btul ckp ko tu. buat pelik sikit, nak kutuk. nak gelak. tu je la tau.

qellissa said...

best dowh cikgu ni..kewl dan slumber...i loike..=)

wénkt said...

dia dah delete semua video dia :(

i miss her.. too much

wénkt said...

dia dah delete semua video dia :(

i miss her.. too much

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tsk.


huhuhuhu.


ntah ape2.