head

Nuffy

Wednesday, September 1, 2010

Buat Pertama Kali Aku Sokong Forum Indonesia

Buat kali pertama aku menyokong usaha murni yang dianjurkan oleh forum indonesia.Aku tak pasti ini boleh dinamakan plagiat lagu ataupun tidak,tapi cuba korang dengar lagu-lagu ni seakan serupa.Klik sini untuk senarai lagu-lagu lain.

1)Aura Kasih-Meri Bercinta vs Eve Feat Sean Paul-Give It To You






2)Melinda-Cinta 1 Malam vs Cascada-Everytime We Touch





3) Melly Goeslow-Glow vs Gloria Gaynor-I will survive





Jadi korang nilai sendiri sama ada lagu-lagu tersebut ada persamaan atau tidak.Selama ni indonesia tak abis-abis cakap kita plagiat lagu diorang dan macam lah komposer diorang bagus sangat.Aku pun tak pasti komposer indonesia plagiat lagu komposer english atau komposer english plagiat lagu diorang.

p/s:Kepada yang internet dia slow dan tak dapat dengar lagu-lagu kat atas tu,korang search jer kat google lepas tu download.

p/s:Orang-orang indonesia ni pantang ada benda yang memalukan,laju jer diorang tutup blog/forum tersebut.Kalau korang nak tengok lagu-lagu lain,jangan lupa klik forum ini. Bersepah-sepah lagu yang diplagiat.

p/s:Kalau perangai buruk jangan kutuk negara lain.Sila baca kenyataan Waliband yang berbaur anti Malaysia di ZonArtis.

p/s:Aku ada cadangan,kalau orang indonesia ni patriotik sangat,apa kata uniform kerja diorang kita buat warna bendera indonesia.Senang sikit nak tengok muka orang-orang indonesia yang kerja kat sini.Amah-amah indonesia pun kena pakai baju bendera indonesia.

15 comments:

KERAK NASI said...

org malaysia duk terkinja2 nyanyi lagu indon. aku pn x phm..

black_mel said...

yes kerak..aku lagi x paham...

qellissa said...

yes setuju sgt maid2 ngan buruh2 kasar indon ni pakai baju merah putih..kater patriotik sgt kan..patot haramkan segala jenis benda from indon ni dr masuk ke malaysia

black_mel said...

yup2...tp mesti diorg malu nak pakai...

ribena.illina said...

indon sengal..cri makan kat msia..tp kutuk2..terus jadi xhalal..hehehe~

pelik2..ape la yg dengki sgt kat msia kan? ke sbb msia ni aman damai..cewahhh..huhuh~

jijie said...

haha.. hamik depa sejibik... nanti mesti nya penafian lepas ni... yang nyatanya dari kalangan depa yang tak penah puas ati... argghhh!!! damn.. (to 'em)

wachak said...

Dekat HotFm melambak-lambak lagu dorang jerk. tu pasal wa tak dengar HotFm. Kalu masa wa drive ada radio yg pasang lagu dorang ni wa sanggup tukar channel lain.

KERAK NASI said...

tgok mcm aku..nyanyi lagu ukays..hahahahah..

NiNa' said...

haha.. yg aura kasih tu...
pernah kenal sorang ni suke sgt aura kasih tu.. haha

Langit Pertama said...

Indon ni mmg dr dulu lg tak sedar diri. Bgus sgt kalo bf uniform bendera dorang. Awat malu nk pkai kan patrotik sgt...

Rakyat Malaysia bukan suka sgt dorang lepak sini lama2. Tak paham knp msih ada yg bwk msuk ramai2...

Mrs. Cuppycake said...

Haila indon... Memang kurang nilai murni tol idup dorang ni.... Ops! Lupa plak...Sekolah memasing tah takat darjah berapa... Tu pasal la jadi gini... Artis pun leh jadi menteri....

White Bird said...

isu sekarang ni pun aku tak paham dgn org malaysia kita.kerajaan kita.
kenapala suka sangat nak bela org indon ni.bakar bendera kita la.aku tengok muzik kat malaysia sekarang pun banyak lagu indon,stesen-stesen radio pulak banyak putar lagi indon.

tak paham aku

SuRayA^i. said...

haha, cdgn ko yg last tu ak mcm suke la..komfem bersepah2 org pkai bj bndera indo kalo cmtu..
tp kalo da byk sgt sakit gk mate tgk kot.nyampah.

Azuan said...

lagu diorang memang banyak kat radio tempatan..sebab tue aku tak dengar radio mana..kalu dengar pun..bukak sinar aje..hohoo

hamzah ian said...

bagi gua dua dua negara sama je.. ada baik ada buruk..

cuma setengah2 org je yg terlalu emo dan buat demo tu semua.. kita jgn duk ikut la.. gunakan saluran yg betul kalau nak buat bantahan pun