head

Nuffy

Thursday, January 14, 2010

Aku di Tembak









Setelah hampir 1 jam aku bertarung dengan panel dan di tembak dengan machine gun,
Selesai la sudah present projek degree aku untuk bab 4

Alhamdulillah,berkat doa dan wish korang bagi aku sikit kekuatan untuk present tadi.
THANX AGAIN.


Lepas aku rest2 after kena tembak tadi,Aku pun blogwalking.
Ada beberapa cerita yang agak membuatkan aku terasa bertapa untungnya aku.
Aku dibesarkan dengan kasih sayang yang cukup,
Walaupun tak semua aku mintak dapat,
Tapi aku bahagia.


Aku ada 2 blog yang agak membuatkan aku sebak,
Walaupun aku tak nangiskan,tapi terdetik rasa kesihan jugak.

Blog Cik Gula2 aku suka penulisan dia.
Blog Drhannie lak,gambar jer dh cukup menjelaskan hilangnya sifat kemanusiaan.
Aku cukup tertarik dengan kata mutiara di bawah nie.

{Kadang-kadang Allah S.W.T hilangkan matahari,
Lalu Dia hadirkan kilat dan guruh
Puas kita menangis mencari di mana matahari,
Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi.}

First aku baca ayat ni kat mastika keluaran tahun lepas kot.
Yang bahagian tulisan jawi tu.
Aku pinjam jap untuk pedoman kita semua.

p/s:Manusia hanya akan menghargai sesuatu benda tu bila dah takda.Sama2 kita ubah benda nie.

p/s:Sekali lagi aku ditembak bila ayat di p/s atas ni ditujukan untuk aku jugak.Aku pun selalu tak hargai benda yang dah di depan mata.

p/s:Jangan derhaka kepada orang tua anda.

p/s:Sumber gambar dari pakcik gugel.


22 comments:

|arieza| said...

wah akhirnya berjaya ditembak. tahniah. lepas satu ujian :)

black_mel said...

|arieza|:wahh...awalnyer...thnx2...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cik lolly tak cukup sebak ke entri die ?

MIAHAHAHAHAHAH.

taqie said...

tahniah dpt present dgn baik..

yup..jangan derhaka pd ibu bapa..they are all dat we have..hargaila mereka selagi mereka masih ada... :]

black_mel said...

miss lolly a.k.a luvfareda:haha,,,x sebak ker?cik lolly tgh angau..

black_mel said...

taqie:wc,,,thnx jgk coz wish td..yup2..ramai yg x sedar diorg dh menderhaka kat ibu bapa diorg..

mas said...

tahniah...:-))))

anak2 yg mendrhaka kat mak bapak diorang ni msti anak yg tak sedar diri...prasan bagus la kononnya tp hampeh...haktuihh

Fathiha Zainal said...

Dh lps ea psentation. Tahniah2.. Msti lega kn? Heee~

black_mel said...

mas:yup...ssh nk ckp..bdk2 skrng nie,kecik2 lg dh biadap...mak bapak biar jer...so bila dh besar,dpt la hasil anak derhaka...jadi mak bapak kena main peranan jugak..

black_mel said...

Fathiha Zainal:yup...dh lepas...lega la sikit...;p

eKyN said...

gua insaf jap..!


tanx wehh............aku suke entry ni

p3perak said...

Hai..
hargai bila dia ada.. rindu bila dia hilang..
nOrmal la cm2 kan..

"Hendaknya kita menyedari bahawa musibah yang menimpa kita bukanlah untuk memusnahkan kita, sesungguhnya kehadiran musibah tersebut hanyalah untuk menguji sampai dimana kesabaran kita" (Ibnu Qayyim)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

blog aku takdelak dia sebut~
majuk ah~

black_mel said...

eKyN:wc..aku pun insaf jap...hehe..thnx jgk..

black_mel said...

p3perak:yup..setuju...sifat manusia..

black_mel said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ :haha...next time ok?jgn majuk yer..nah choki2...

Sharinginfoz said...

baguslah itu yang nak didengar.....

Diet untuk 20-an

KWSP Online

black_mel said...

Sharinginfoz :yup2..btul..

SuRayA^i. said...

sy rindu mak sy T____T

Tanpa Nama said...

biase la tuh~

black_mel said...

SuRayA^i.:sy pun;p

black_mel said...

Tanpa Nama :yup2