head

Nuffy

Wednesday, September 8, 2010

Aku Tak Nak Raya!!!!!!!!!!






Raya Tahun 2005
Aku dengan bos aku tak dapat cuti sebab kerja pasaraya bahagian meat memang mustahil cuti sebarang perayaan.

Raya Tahun 2006
Bos aku bagi aku cuti sebab dia taknak balik umah mak mertua dia.Aku kesian kat dia aku pun tak cuti.Sama-sama kami beraya kat department.

Raya Tahun 2007
Aku tukar ker department Chilled and Frozen.So boleh buat pilihan nak cuti raya ker tak..Tapi aku tanya boss lama aku department meat,dia tak ambik cuti.Aku tanya staff aku diorang nak bercuti.So aku bagi diorang cuti.Aku kerja.

Raya Tahun 2008
Aku jadi student sebab sambung belajar.Sedara aku sorang-sorang kawin.Last-last tinggal umo 4,5 tahun.Nak main mercun ngan diorang pun takde nafsu.Raya 1st lepas semayang raya,pegi kubur,balik kubur tido sampai petang.

Raya Tahun 2009
Balik raya,sedara aku raya umah bini.Sunyi gila.Takde member nak bergurau2.Buat rutin yang sama.Pegi semayang raya pastu pegi kubur,balik kubur tidur sampai petang.Raya kedua aku balik penang.

Raya Tahun 2010
Sedara aku dah ada anak.Takkan nak ajak main mercun,bakar lemang dengan budak umur tak sampai 2 tahun kot?

So..check list aku...

@Baju Raya-takde sejak tahun 2005 tak pernah beli baju Melayu dah.

@Kasut Raya-takde jugak,gila apa raya kampung pakai kasut.

@Duit Raya-Takde,Ni yang aku geram aku student lagi kot walaupun pernah kerja.

@Kuih Raya-Dah boring,tak abis2 tart,almond landon,semprit..bla2..skali skala buat la kuih teow..
 

Kesimpulannya aku taknak raya tahun ni.Kalau balik raya aku tetap akan buat rutin yang sama.

8.00pagi-10.00pagi-Sembahyang Raya pastu pegi kubur.

10.00pagi-1.00ptg-Tidur.

1.00ptg-2.30ptg-Sembahyang Jumaat(Kalau raya jatuh hari jumaat)

2.30ptg-malam-Termenung.....

Malam-Pagi-Tidur...

p/s:Lupa nak bagi tau..Kampung aku takde internet..

11 comments:

naimah said...

x baek ouh x nak raya...
perayaan agama kita..

btw, lama giler termenung..
hahah..

gi lah rumah sedara..

naimah said...
This comment has been removed by the author.
yott said...

tak nak raya?
haha..biasa la
org lelaki mana kisah sgt bab2 hari raya kan..
takde internet? bgs2 bole rehatkan mata tu..

BeaN MorENo said...

aduh sadis bro...hak3...ni mesti dengar lagu raya monkey bone...haha

taqie said...

hehe..cian mel..takpe.. kalau boring sangat tatau watpe msa raye..roger taqie ok? ;)

intan izani said...

sedih pulak bace
meh raya kat kampung akak
sure happening
;)

wachak said...

wow !! dah ader org offer tu mel.
roger2 ar taqie ... kih22


~ moga line clear ... he33

Sharinginfoz said...

tak kira nak raya

ribena.illina said...

same la ngan bena. lepas suda2 xde wat pe pagi tu. tidoooo jek. taun lepas lagi bes.bgun2 mandi2 xpakai bju kurung ke pe. bantai pakai suar track. skali kne ketuk. HAHAHA


mood raye makin kureng la. sobb3

qellissa said...

adess siannya dak ni,meh dtg cni meh raya ngan kitorg ..sure x boring..sedih lak tgk checlist raya tu...huhuhu

fndrocka said...

best wo bila org lain gelabah raya..kita layan tido..best woi....hoho