head

Nuffy

Monday, November 22, 2010

Sukan Asia: Lee Chong Wei Tewas

Masa aku makan malam di sesebuah kedai makan aku berkesempatan menonton pertandingan badminton perlawanan akhir diantara Lee Chong Wei dengan Lin Dan yang berkesudahan Lin Dan menang dengan 21-13,15-21,21-10. Ini bermakna Lee Chong Wei membawa pulang pingat perak.

Aku rasa dah tiba masanya Malaysia mengetengahkan pelapis-pelapis muda sebab kita tak boleh nak harapkan Lee Chong Wei semata-mata. Set ketiga menunjukkan permainan Lee Chong Wei macam dah dibaca Lin Dan sebab kebanyakkan pukulan dan pergerakan Lee Chong Wei macam tersekat.Apa-apa pun kali ini aku memuji sedikit kesungguhan Lee Chong Wei sebab Lee Chong Wei ketinggalan dengan agak jauh masa permulaan game. Aku dah terbayang-bayang Lee Chong Wei tewas dengan jumlah jaringan yang cukup besar.Nasib baik dia tak mudah mengalah.

Apa-apa pun pada pendapat peribadi aku,Lin Dan berada satu tahap di atas Lee Chong Wei dan Lee Chong Wei berada satu tahap di atas pemain-pemain Malaysia yang lain.Jadi sekarang kita kena kecilkan jurang antara Lee Chong Wei dengan pemain-pemain badminton Malaysia yang lain.

p/s:Tahniah jugak kepada Lee Chong Wei yang membawa pulang pingan Perak.

3 comments:

BENA said...

lorrrrrrrrrr tewas upenye. patut la membe tacing abes sebab kalah . heee~


tahniah2 lee cong wei

p3perak said...

cuba next asian game la...
muahahaha...
2 emas smlm cukup dr nicol n azlan..
congrats msia

missgee said...

Kita akan jangka kalah..
Mengharapkan keajaiban berlaku..
Tetapi berlaku..
Bukan rezeki malaysia kot..