head

Nuffy

Thursday, March 29, 2012

Sedar tak sedar..dah 8 bulan aku tak menulis dengan serius..

Sedar tak sedar, hampir 8 bulan aku tak menulis dengan serius. Ada la kejap aku post-post video or buat cerpen skit,pastu aku berhenti balik.Sebab?Busy?Itu alasan lapuk. Yang betulnya tiba-tiba minat aku menulis dalam blog dah padam.

Kalau nak diikutkan usia blog ni nov 2009 sampai sekarang. Sepatutnya dah hampir 3 tahun aku menulis tentu minat menulis susah nak ilang.Pendek kata "kalau orang isap dadah tak sampai setahun pun boleh ketagih,inikan pulak 3 tahun"(Pendek suka kata benda yang bukan-bukan).

Aku tak nafikan,ramai blogger-blogger yang baru tumbuh dengan idea dan layout yang menyegarkan.Tapi aku masih rindukan rakan-rakan blogger yang lama. Ada yang boleh berpendapatan 5 angka sebulan dengan berblogging dan ada juga yang sudah berhenti. Ramai jugak yang dah jarang menulis sebab kesibukkan kerja. Dulu masa belajar boleh fixkan malam ataupun petang untuk berblogging tapi bila dah kerja,semua tak tentu masa dan bila ada masa terluang dimanfaatkan dengan baik tidur.

Apa-apapun aku kembali menulis buat sementara waktu. Banyak masa terluang bila bergelar penganggur. Paling best,aku abiskan 1 novel sehari.Sapa-sapa yang ada cadangan novel terbest yang korang baca,sila letak kat ruangan komen..Nanti aku pegi beli..

2 comments:

-fizA- said...

minat terpadam ke ilmu malas dah menjalar, bro? hehe.. aku pun da lama tak jelajah blog nuffnanger sejak tukar title bog. ada orang tak suka, susah!


p/s: toksah baca novel, baca paper je. Ngee~

black_mel said...

haha..malas ader skit..hehe..